Doğum Gününde Hangi Çiçekler Alınabilir?

Doğum Gününde Hangi Çiçekler Alınabilir?


Çiçekler çoğu insan için fazlaca anlamlı ve kıymetlidir. Ve birinin özel günü için tercih edilebilecek en anlamlı hediyelerdendir. Çiçekler tüm özel günler için tercih edilebilirken doğum günleri için de çok fazla tercih edilen bir hediye türüdür. Doğum Günü olan kişi için çiçekler arasından dikkatli ve özenli bir seçim yapmanız, o kişiyi oldukça mutlu edecektir. Ve kendisini çok değerli hissetmesine sebep olacaktır.

Doğum günü için alacağınız ya da seçeceğiniz çiçeği, kime hediye etmek istiyorsanız ona göre anlamlarına dikkat edebilirsiniz. Aslında tüm çiçekler özel ve güzeldir. Çiçekler sevginin ve duyguların en iyi ifade edildiği durumlardan biridir. Kişiler sevdikleri insanlar için, onların özel günlerine göre çiçek hediye etmek isteyebilirler. Doğum günlerini farklı hediyeler ile kutlamak, onları unutulmaz kılacak anlamlı çiçeklerle süslemek kişiyi çok mutlu edecektir. Doğum günlerinde hangi çiçekler alınır? Hadi hep birlikte bakalım;


·       Gül: Tüm özel günlerde alınabileceği gibi doğum günlerinde oldukça fazla tercih edilen bir çiçek türüdür. Güller, hediye edilebilecek çiçeklerin başında gelirler. Farklı renk seçenekleri ve bu renklerine göre oluşan anlamları ile hediye olarak tercih edilmesi gereken çok zarif çiçeklerdir. Güller genellikle sevgiliye, eşe veya nişanlıya hediye edilecek türde bir çiçektir. Güller tomurcuk veya açmış olarak gösterişli çiçeklerindeki boyut ve biçim bakımından çeşitlilik gösterir.


·       Orkide: Orkide çiçeği, çiçekler arasında çok zarif, narin ve dikkat çekici çiçekler arasında yer almaktadır. Dünyada en çok sevilen bir çiçek türü olan orkide her mevsim bakılabilen çiçekler olarak da bilinir. Güzel görüntüleri ve kokularıyla göz dolduran orkideler sevdikleriniz için hediye edebileceğiniz en ideal çiçeklerdir. Doğallıkları ile sevginizin zarif bir simgesi olacak doğum günü çiçeği olan orkideleri arkadaşlarınıza, sevgilinize ya da akrabalarınıza doğum günlerinde yeni yaşının armağanı olarak gönderebilir ve onları mutlu edebilirsiniz.


·       Papatya: Anlamları renklerine göre değişkenlik gösteren papatyalar, doğum günlerinde hediye edilebilecek saflık, masumiyet ve sonsuz sevgiyi temsil eden çiçeklerdir. Hediye olarak çok fazla tercih edilen bir çiçek türüdür. Papatyayı güzel bir buket aranjmanı olarak ya da cam saksıda süslenmiş şekillerde hediye edebilirsiniz. Papatyaların evrensel bir dile sahip olduğunu herkes biliyor. Annelere, arkadaşlara veya sevdiğiniz özel birine hediye edebileceğiniz çok anlamlı bir çiçektir.


·       Lale: Laleler, hızlı büyüyen ve bakımı oldukça kolay olan çiçek türlerindendir. Aynı zamanda çiçekçilerin vitrinlerinde sıkça rastlanan da çiçeklerdendir. Narin ve çok şık bir görünüme sahip olan laleler, doğum gününde hediye edilebilecek zarif bir çiçek türüdür. Her çiçek gibi lalelerde renklerine göre farklı anlamlar taşımaktadır. Birine lalelerden oluşan bir buket hediye etmek isterseniz doğru rengi seçmelisiniz. Çiçek hediye etmek kadar seçmenin de bir bilgi ve beceri gerektirdiğini unutmayın.


Hazırlanışına Göre Doğum Günü Çiçekleri

Çiçekler evrensel bir dile sahiptir. Bu nedenle sevdiklerimize özel günlerinde çiçek hediye etmekle onlara istediğimiz mesajları verebiliriz. Hediye olarak verilen çiçekler, iyi ki varsın, seni seviyorum, benim için değerlisin, doğum günün kutlu olsun, iyi ki doğdun gibi birçok mesajı kendi başlarına içerirler.

Sevdiklerinize doğum günlerinde, en çok hangi çiçeği beğendiklerini öğrenerek çeşitli formlarda çiçekler hazırlatarak onların ruhunda mutluluk yaratabilirsiniz. Sevdiklerinize senede bir defa yaşadıkları bu çok özel ve anlamlı günde, hediye etmek istediğiniz çiçeklerde onlara özel tasarımlar oluşturabilir ve sürpriz bir doğum günü hediyesi yapabilirsiniz. Çiçek  buketlerini onların sevdikleri renk ve tarzda tasarlayabilir ve onları mutlu edebilirsiniz. Bunlara farklı tasarım çeşitleri ile fikir olarak sunabileceğimiz çiçekler şu şekilde sıralanabilir:


·       Cam Vazoda Çiçek Buketleri: Farklı türden birçok çiçek çeşidi cam vazoda tasarlanarak hediye olarak sunulabilir. Bu cam vazolar sevdiklerinize göre kalpli, düz silindir veya fanus şekillerinde olabilir. Örnek olarak, güller, papatyalar, lilyum çiçekleri, şebboy çiçeği veya karışık olarak farklı türden çiçekleri cam vazoda tasarlatıp sevdiklerinizin doğum günü için farklı bir hediye olarak tercih edebilirsiniz. Böylece hediye ettiğiniz kişi, evde, ofisinde onu güzel bir köşeye vazo ile dekor olarak da koyabilir.


·       Teraryum Çiçekleri: Teraryum çiçekleri tüm özel günlerde hediye edilebileceği gibi doğum günleri için de oldukça şık ve tatlı bir hediye seçeneği olabilir. Özellikle kalıcı oluşları ve küçük bir botanik bahçe minyatürü olarak görünmeleri sebebi ile de çok hediye olarak sıkça tercih edilebilen bir çiçek türüdür. Teraryum kapları da farklı çeşitleri ile hediye edeceğiniz kişiye uygun olarak seçilebilir. Elma şeklinde, armut veya düz fanus şeklinde farklı çeşitteki teraryumlar doğum günleri için özel olarak tasarlanabilmektedir.


·       Özel Kutulu Çiçekler: Çiçeklerin buket ve saksı seçenekleri dışında farklı ve özel kutularda tasarlanması son zamanların en trend hediye seçenekleri arasında yer almaktadır. Genellikle kutuda güllerin tercih edilmesi farklı renk seçenekleri ile şık bir sunumlu hediye seçeneği olmaktadır. Kutuda ithal kırmızı güller, pembe güller, sarı güller sade olarak veya cipso çiçeklerle bütünleşmiş şekilde tasarlanabilir. Doğum günleri içinde özel ve şık bir hediye olarak tercih edilebilir.


·       Aranjman Çiçekler: Seramik vazoda, sepette ayıcıklı olarak, antik seramik vazoda, geometrik veya sade cam vazolarda çeşitli çiçek türleri ile aranjman halinde tasarlanan çiçekler de doğum günleri için farklı ve şık bir hediye olarak tercih edilebilir.


Doğum Gününde Çiçek Hediye Etmek

Çiçekler insanların duygularına ve kalplerine tercüman olan en güzel hediyelerdir. Bütün çiçekler özel ve çok güzeldir. Doğum günleri için en uygun ve en çok tercih edilen çiçekler orkide ve lilyum çiçekleridir. Bunun dışında papatyalar gibi kır çiçekleri de bir buketi şenlendiren çok zarif ve anlamlı çiçeklerdir. Genellikle kadınlar için gönderilen doğum günü çiçekleri farklı renk ve çeşitlerden oluşan buketler olarak hazırlanıyor. Erkekler için çiçek hediye etmek istendiğinde ise genellikle daha sade ve karışık olmayan renkler tercih edilebilir.

Anlamlı hediyeler almanın yanında doğum gününde çiçekle hoş ve şaşırtıcı bir sürpriz yapılabilir. Genellikle canlı çiçekler tercih edilir. Çiçeği kendi ellerinizle hazırlatıp kendiniz de götürebileceğiniz gibi sevdiklerinizin evlerine ya da çalışma alanlarına uzaktan da online olarak aynı gün içerisinde gönderim sağlayabilirsiniz.


Doğum Günü Çiçekleri Sık Sorulan Sorular


Doğum Gününde Hangi Çiçek Hediye Edilir?

Çiçekler tüm özel günler için tercih edilebilirken doğum günleri için de çok fazla tercih edilen bir hediye türüdür. Doğum gününde genellikle orkideler ve lilyum çiçekleri tercih edilirken bunun yanı sıra papatya, teraryum çiçekler veya güllerde tercih edilebilmektedir.


Doğum Gününde Hangi Renk Çiçek Alınır?

Doğum günleri için birçok renkte çiçek tercih edebilirsiniz. Her renk çiçeğin kendi türünde farklı anlamları vardır. Hediye etmek istediğiniz kişinin tarzına ve sevdiği renge göre seçim yapabilirsiniz.


Hazırlanışına Göre Doğum Günü Çiçekleri Nasıldır?

Sevdiklerinize doğum günlerinde, en çok hangi çiçeği beğendiklerini öğrenerek çeşitli formlarda çiçekler hazırlatarak onların ruhunda mutluluk yaratabilirsiniz. Buket çiçekler, cam vazoda buket aranjmanları, teraryum bitkiler, özel kutulu çiçekler ve aranjman çiçekler olarak hazırlanabilir. 




Diğer Yazılarımız