Dört Mevsim Bakılabilecek Çiçekler Nelerdir?

Dört Mevsim Bakılabilecek Çiçekler Nelerdir?


Dört mevsim bakılabilecek çiçekler elbette ki herkes tarafından çok tercih edilir. Hele ki çiçek aşığı olan insanlar için evlerinin her yanını hiç solmayacak bitkilerle çevrelemek kadar güzel başka hiçbir şey yoktur herhalde. Bu dört mevsimde kurumayan ve çiçek açabilen bitkileri sıralayacak olursak;


Şebboy Çiçeği: Şebboy çiçeği süs bitkisi olarak anılan ve tek bir dalda bir sürü çiçek tomurcuğu olan çok hoş bir çiçektir. Birden fazla çeşide ve renge sahip olan şebboy çiçeği dört mevsim bakılabilecek bir çiçek türüdür. Bu çiçek bulunduğu ortama oldukça güzel kokular yayar ve bu kokuları özellikle kapalı alanlarda ya da gece daha da çok artar ve yayılır. Yaz kış bakılabilecek çok canlı renkleri olan bir çiçektir. Dört mevsimde bakılan bir çiçek olması şebboyun en önemli bir özelliğidir.


Antoryum Çiçeği: Antoryum çiçeği güneş gördüğü zaman doğru ışık alan bir yerde bakıldığında dört mevsimde çiçek açan bir bitkidir. Antoryum çiçeği, misafirperverlik, mutluluk ve bereket anlamlarını taşıyan bir çiçek çeşididir. Aynı zamanda zenginliği ifade eden çiçek hem kesme çiçek olarak hem de topraklı saksıda yetiştirilir. Boylarına ve renklerine göre birçok çeşidi vardır. Küçük boy antoryum, seramik saksıda orta boy antoryum, seramik saksıda küçük boy antoryum ve kırmızı antoryum aranjmanları olarak satışa sunulan bir çiçektir.


Orkide Çiçeği: Orkide çiçeğinin zarafeti ile çiçek açabilmesi için oda sıcaklığı çok önemlidir. Bulunduğu odanın ideal sıcaklığı 17-22 derece olmalıdır. Dört mevsimde bakılabilecek çok yıllıklı bir bitki türüdür. Yaz aylarında özellikle direk güneşe veya ışığa maruz kalmadığı ve hafif süzülen bir güneş ışığının yettiği bir alanda çok güzel çiçek açabilir. Kış mevsiminde ise bulundukları odanın aydınlık ve temiz olması çiçek açmaları için yeterlidir.


Yucca Bitkisi: Yucca bitkisi çiçeği dört mevsim mevsimlik çiçek türlerinden biridir. Birçok bitkinin tersine tam güneş almaktan oldukça hoşlanırlar. Kış aylarına ise oldukça dayanıklı bir çiçektir. Dolayısı ile evinizde yaz, kış aylarında beslemek için oldukça dayanıklı bir çiçek türüdür. Yucca bitkisi, evde uzun süre bakılabilen bir çiçek olma özelliği ile bulunduğu ortamlara da botanik bir bahçe havası katar. Yoğun güneşe ve şiddetli sıcaklara uyumlu olan ve çok su sevmeyen bir çiçek olan yucca son derece dayanıklı bir bitki türüdür.


Dört Mevsim Bakılabilecek Çiçeklerin Bakımları Nasıl Olmalıdır?

Her çiçekte olduğu gibi her ne kadar çok dayanıklı çiçekler olsa da dört mevsim bakılabilecek bu çiçeklerin de özel bir bakıma ihtiyacı vardır. Yaz, kış bakılabilse de eğer bir çiçek ihmal edilirse, bakımına özenilmezse yine de solabilir. Bu yüzden bu dört mevsim çiçeklerinin bakımlarını şu şekilde sıralayabiliriz:


Şebboy Çiçeği Bakımı: Sevgiyi ve saflığı temsil eden şebboy çiçeği nemli toprakları sever. Kokusu karanfili andıran bu çiçek, kokusu ile büyüleyici bir hava oluşturur. Farklı renk çeşitleri olan bu çiçeğin bakımı noktasında toprak ve saksı seçimi çok önemlidir. Şebboy çiçeği, kaliteli ve koyu renkli toprağı sever. Drenajın iyi yapıldığı, mineral bakımından zengin toprak bu çiçek için idealdir. Yüksek ısı ve sıcaklığa karşı dayanıksızdır. Dolaylı güneş alan yerleri seven şebboylar çok soğuk ve çok kurak bölgelere karşı dayanıklı değildir. Uygun bir ortamda yetiştirildiğinde çok hızlı ve sağlıklı bir gelişimi olur.


Antoryum Çiçeği Bakımı: Antoryum saksı çiçeği olarak bilinen bir bitkidir. Boyları 40 ila 80 cm arasında değişmektedir. Bu çiçek yazları haftada iki ile üç defa sulanmalıdır. Çiçeğe dökülen suyun, belli bir saat sonra tabağında biriken kısmı dökülmelidir. Böylece bitkinin toprağında koku ve yosunlaşma olmasını engelleyecektir. Bitkinin toprağı kurudukça su verilebilir. Bu çiçek rüzgarlı bölgeleri sevmez. Bu alanlardan kesinlikle uzak tutulmalıdır. Çünkü rüzgar, saksı çiçeğini sallayarak bitkinin sapında oynamaya sebep olur. Bu da çiçeğin ömrünü azalttığı için çiçeklerin yapraklarında sararma ve dökülmelere sebep olur.


Orkide Çiçeği Bakımı: Masumiyet ve zarafet çiçeği olarak bilinen bu çiçeğin bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Yaşam alanlarını uzun süre çiçekli kalarak güzelleştiren orkideler çok özel çiçeklerdir. Yağmur ormanı bitkisi olarak bilinen orkideler, sürekli nemli toprakları ister fakat köklerinin su içerisinde yüzüyor gibi olmaması gerekmektedir. Genellikle orkideler kökten sulanan bitkilerdir. Su dolu bir kap içerisinde batırılarak köklerinin ıslanmasını sağlayabilirsiniz. Orkidelerin yukarıdan sulanması köklerine zarar verebileceği için önerilmemektedir. Dayanıklı ve uzun sürekli çiçekli kalan orkideler dört mevsim bakılabilecek çiçeklerdir.


Yucca Bitkisi Bakımı: Yucca bitkisi çiçeği için uygun ortam ve koşulları sağladığınızda dört mevsim daima canlı kalmasını sağlayabilirsiniz. Genellikle sıcak ve kurak bölgelerde yetişen yucca çiçeği fazla suya ihtiyaç duymayan bir bitki çeşididir. Böylelikle bulunduğu ortamda uzun süre suya ihtiyaç duymadan yetiştirilebilir. İç mekanların yanı sıra balkon ve bahçe gibi alanlara çok yakışan bir saksı bitkisi türüdür.


Dört Mevsim Çiçek Açan Bitkiler ve Özellikleri

Dört mevsime dayanıklı olan bu çiçekler, yapraklarını dökmeyen ve güzellikleri ile bulundukları ortamı her mevsim güzelleştirebilen çiçeklerdir. Bu çiçekleri çok sevdiğiniz kişilere, annenize, bir arkadaşınıza, sevdiğiniz kadına, eşinize her mevsim hediye edebilme şansınız var. Bu kişilerin herhangi bir özel günü için bu çiçekleri tercih etmeniz oldukça nazik bir hediye olacaktır.

Bu dört mevsim çiçekleri ruh halimize iyi gelen ve bizi mutlu eden zarif çiçeklerdir. Bu çiçekler aydınlık ve havadar ortamları çok severler. Eğer ev içerisinde bakacaksanız, bu çiçeğin bulunduğu ortamı düzenli olarak havalandırmalısınız ve temiz bir oda tercih etmelisiniz. Ayrıca bulundukları ortamda özellikle direk bulunduğu noktaya herhangi bir ısıtıcı kaynağından sıcaklık verilmemesi (kalorifer, klima, soba gibi) gerekmektedir. Ortamın aydınlık olması için filtrelenmiş, perdeden süzülen bir gün ışığı yeterli olacaktır. Düzenli olarak sulama veya gübreleme bakımlarına dikkat etmeniz ve kuruyan çiçekleri budamanız bitkinin sağlıklı gelişimi açısından son derece önemlidir.


Dört Mevsim Çiçekleri Sık Sorulan Sorular


Dört Mevsim Bakılabilen Çiçekler Nelerdir?

Bu dört mevsimde kurumayan ve çiçek açabilen bitkileri sıralayacak olursak bunlar şebboy, antoryum, orkide ve yucca bitkisidir.

Dört Mevsim Bakılabilen Çiçeklerin Özellikleri Nelerdir?

Bu dört mevsim çiçekleri ruh halimize iyi gelen ve bizi mutlu eden zarif çiçeklerdir. Bu çiçekler aydınlık ve havadar ortamları çok severler. Ve uzun süre dayanıklı olmaları dört mevsim bakılabilecek olmaları açısından çok önemlidir.

Dört Mevsim Bakılabilecek Çiçekler Nereyi Sever?

Bu çiçekler aydınlık ve havadar ortamları çok severler. Eğer ev içerisinde bakacaksanız, bu çiçeğin bulunduğu ortamı düzenli olarak havalandırmalısınız ve temiz bir oda tercih etmelisiniz. Ortamın aydınlık olması için filtrelenmiş, perdeden süzülen bir gün ışığı yeterli olacaktır.




Diğer Yazılarımız