En Güzel Gelin Çiçeği Modelleri

En Güzel Gelin Çiçeği Modelleri


Her kadının en büyük hayallerinden biridir evleneceği zaman giyeceği gelinlik ve o gelinliğe uygun gelin çiçeği. Gelinlik seçildikten sonra her şey bitmiyor. Asıl en önemli aşama gelinlik seçimi sonrasında ona eşlik edecek ve tamamlayıcı aksesuarlardır. Bunların en başında ise gelin çiçeği modelinin nasıl olması gerektiğidir.

Gelin çiçeği seçimi de elbette ki çok kolay bir şey değildir. Gelin çiçeği modelinizi seçerken dikkat etmeniz gereken birçok ayrıntı vardır. Kadınlar her detaya çok özen gösterdiği için bu konuda da kendileri için gelinliklerine en uyumlu olabilecek çiçeği seçerken araştırmalar yapacaktır. Bu yazımızda siz gelinlere yardımcı olabilecek gelin çiçeği modelleri hakkında bilgiler vereceğiz.


Gelin Çiçeği Modeli Nasıl Olmalı?

Düğünle alakalı birçok konuyu hallettikten sonra geriye ufak tefek gibi görünen ama kadınlar için en önemli olan küçük detaylar kalır. Bu detayların en önemlisinden biri de gelin çiçeği seçimidir. Gelin çiçeği, gelinliğin en büyük tamamlayıcısı, gelinlerin de en önemli aksesuarıdır. İster şaşalı bir düğün yapın ister sade bir nikah. Her kadının ve gelinliğin olmazsa olmazı gelin çiçeğidir.

Peki gelin buketi modelleri arasında seçim ve araştırma yaparken nelere dikkat etmelisin? Düğün yapacağınız tarih, gelinlik modeli, düğün yapacağınız mekan ve konsepti gelin çiçeği modeli seçiminde en önemli kriterlerdir. Yazın yapacağınız kır düğünleri için genellikle kır çiçekleri olan papatya ya da beyaz lilyum gelin çiçekleri tercih edilirken, salon düğünleri içinse beyaz lale buketleri, gül buketleri veya şakayık gelin çiçeği modelleri tercih edilebilir.

Sade bir gelinlik tercihinde çok abartılı bir gelin çiçeği modeli kullanmak doğru bir tercih olmayacaktır. Bunun yerine daha sade ve kibar bir çiçek buketi muhtemelen gelinliğiniz ile daha uyum içerisinde olacaktır. Bunun yanı sıra abartlı ve gösterişli bir gelinlik tercih ettiyseniz küçük ve ince bir gelin çiçeği modeli gelinliğinizin yanında sönük kalabilir. Gelin çiçeği modelinize karar verirken, öncelikle gelinliğin tarzı ve modeline uyum sağlayan bir gelin çiçeği buketi tercih etmek gerekmektedir.

Gelinliğinle uyumlu olabilecek bir çiçek modeline karar verdikten sonra ise bu hayalini kurduğun özel gününde gelin çiçeğinin canlı mı yoksa yapay çiçeklerden mi oluşacağına da karar vermelisin. Canlı çiçekler de tercih edilebileceği gibi gelin çiçeği modelini çoğu kişi yapay olarak tercih etmekte.


Gelin Çiçeği Fiyatları

Gelinlerin gelinlik modelinden sonra en dikkat çekecek olan aksesuarı gelin çiçeği modelidir. Gelinliğin en büyük tamamlayıcısı olan gelin buketlerinin fiyatları için de bir bütçe ayrılıyor. Bütçeni planlarken gelin çiçeklerini araştırarak nasıl bir model seçeceğin konusunda karar vermelisiniz.

Gelin çiçeği fiyatları birçok faktöre bağlı olarak değişkenlikler göstermektedir. Gelin çiçeğinin canlı mı yoksa yapay çiçeklerden mi olacağı, gelin buketi modelinde kullanmak istediğiniz çiçeğin türü, yerli ya da ithal olup olmaması, buketlerin büyüklüğü ve boyutuna göre değişen bu fiyatlar bütçenizi ayarlayıp planlamanız noktasında size yardımcı olacaktır. Gelin buketlerinde seçeceğiniz çiçeğin türü fiyat noktasında en önemli kriter olacaktır. Ortanca, orkide veya lilyum gibi çiçek türleri fiyat noktasında biraz pahalı olabilirken papatya gibi kır çiçekleri tercihlerinde ise daha uygun fiyatlı bir gelin çiçeği modeli yaptırabilirsiniz.


Gelin Çiçeği Modelinde Canlı Çiçek Seçimi

Düğün yapacağınız tarihlerin de gelin çiçeği modellerinin seçiminde çok büyük etkisi olduğunu söylemiştik. Genellikle yaz veya bahar aylarında kır düğünü tercih eden gelinlerin canlı çiçekler tercih etmesi, düğün teması ve konsepti ile çok daha güzel bir uyum sağlayabiliyor. Doğa ile iç içe, insanın içini açan bir kır düğün konseptinde canlı gelin çiçekleri modelleri, gelinliğinizi taçlandıran ve düğün mekanı ile uyum içerisinde olan bir seçim olacaktır. Canlı gelin çiçekleri, muhteşem kokuları ve zarifliği ile sizin de enerjinizi arttıran, canlı ve çok hoş kokuları ile sizlerin daha sade ve estetik bir görünüme kavuşmanızda büyük rol oynayacaktır.

Canlı gelin çiçeklerini tercih ederken, hazırlanışı noktasında çiçekçinizden yardım alabilirsiniz. Onlar da bu uyumlar için tecrübeleriyle size yardımcı olacaktır. Özellikle kır düğünleri için renkli ve gösterişli buketler tercih edebilirsiniz. Seçtiğiniz çiçeklerin aralarına farklı tonlarda yeşil ya da kuru çiçekler ekleterek farklı bir hava oluşmasını sağlayabilirsiniz. Gelin çiçekleri tercih edilirken hatırası ve kalıcı olması istendiği için çoğu kişi canlı çiçekleri tercih etmeyebilir. Aynı zamanda canlı gelin buketleri seçerken, buket modelinde her çiçeği seçme şansın olmayabilir. Mevsime ya da sezona göre belirli çiçekleri bulmak bazen zor olabiliyor.


Gelin Çiçeği Modelinde Yapay Çiçek Seçimi

Sonbahar ayları ya da kışın yapılan düğünler için özellikle yapay gelin çiçeği modelleri tercih edilmektedir. Bu çiçekler kalıcılığı, görünümleri ve renkleriyle gelinliklerin en güzel tamamlayıcısı olmaktadır. Canlı çiçeklerde tercih edebileceğiniz tüm renkleri ve çiçek türlerini yapay gelin çiçeklerinde de tercih edebilirsiniz.

Gelin çiçeği modelinizi belirlerken birçok etkeni saysak da yine bu tercih de en önemli şey sizin zevkiniz ve tarzınız olmaktadır. Yapay gelin çiçekleri seçiminde çoğunlukla gelinliğinizi tamamlayan renkli ve gösterişli buketler tercih edilmektedir. Ayrıca canlı çiçeklerde yaşanabilecek solma durumlarının yanı sıra yapay çiçekler ömür boyu saklanabileceği için gün boyu bozulmadan size eşlik edecektir. Bunun en büyük avantajı ise düğününüzden size kalan en büyük hatıra olan bir aksesuar olarak saklayabilmenizdir. Yapay gelin çiçeği modeli seçmenin bir diğer avantajı da istediğin zaman, istediğin renkte ve türde çiçeği seçebilecek olmanızdır.


Gelin Çiçeği Sık Sorulan Sorular

En Çok Tercih Edilen Gelin Çiçeği Hangisidir?

Gelin çiçeği modeli tercihinde kadınların en çok tercih ettikleri çiçek güllerdir. Güllerin eşsiz zarafeti ve hoş görünümleri ile en çok tercih edilen rengi ise beyaz güllerdir.


Gelin Çiçeği Modeli Nasıl Olmalı?

Yazın yapacağınız kır düğünleri için genellikle kır çiçekleri olan papatya ya da beyaz lilyum gelin çiçekleri tercih edilirken, salon düğünleri içinse beyaz lale buketleri, gül buketleri veya şakayık gelin çiçeği modelleri tercih edilebilir.


Gelin Çiçeği Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Gelin çiçeği modelinize karar verirken en çok dikkat edilmesi gereken şeylerden biri gelinlik modelinizdir. Buket seçimi yaparken gelinliğiniz ile en uyumlu çiçeği seçmelisiniz. Gelin çiçeği tercihiniz düğününüzde göze batmamalı fakat şıklığı ile de görenleri büyüleyecek bir zariflikte olmalıdır. 




Diğer Yazılarımız