Evlilik Teklifinde Hangi Çiçek Alınmalıdır?

Evlilik Teklifinde Hangi Çiçek Alınmalıdır?


Evlilik birbirini seven iki ruh arasındaki sonsuz ve aşk dolu bir bağdır. Düğün olmadan, nikah masasına oturup evet demeden önce kadınların beklenti içine girdiği bu dönemde erkeklerin bu durumu evlilik teklifi ile taçlandırması beklenir. Erkek ve kadın arasında aşkla ve sağlıklı bir ilişki bağ kurduğu için evlilik teklifi çok özel ve önemlidir.

Önce evlilik teklifini nasıl yapacağınızı belirler ve mekan, ortam, yüzük detaylarını ayarladıktan sonra bu özel ve anlamlı günün küçük ama en değerli detaylarına gelir sıra. “Evlilik teklifinde hangi çiçek alınmalı” sorusunun cevabı yine sizdedir aslında. Evlenmek istediğiniz sevgilinizin zevki, tercihleri, sevdiği renkleri ve çiçekleri iyi bilinmenizde fayda var. Çünkü bu sizi yönlendirmek için önemli bir ipucu olacaktır. Ama elbette ki aşk ve romantizmin en bilinen sembolü haline gelmiş kırmızı güller evlilik teklifi çiçeği için asla yanlış bir seçim olamaz. Bunun dışında yine kadınlığı ve zarafeti temsil ettiği için pembe güller de tercih edilebilir. Saflık ve masumiyeti simgeleyen beyaz güller de en çok tercih edilen evlilik teklifi çiçeği olarak sunulmaktadır. Zambaklar ise büyük ve tutkulu aşıkların, cesur çiftlerin tercihi olabilmektedir.


Evlilik Teklifinde Çiçeğin Önemi


Evlilik teklifi denilince hiç şüphesiz ilk akla gelen şeylerden biri de evlilik teklifi çiçeğidir. Teklifinizi nasıl, nerede ve kimlerle hazırlayacak olursanız olun seçeceğiniz buketin anlamı oldukça büyük olacaktır. Sevgilinize aklından çıkaramayacağı bir gün yaşatmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birçok detay var. Bunların başında da çiçekler gelir. Çünkü evlilik teklifi çiçeğiniz, tüm yapacağınız organizasyonu taçlandıracak ve ortamın büyülü atmosferinde aranızdaki enerjiyi yükseltecektir. Ve tabi ki kadınlar için de güzel bir buket çiçek almak her zaman ve her yaşta inanılmaz duygulu bir şeydir. Bu yüzden hayatta bir kere yaşanacak olan bu özel anda çiçeklerin önemi ve değeri çok büyüktür.


Evlilik Teklifi Yaparken Çiçekleri Kullanabileceğiniz Durumlar


Evlenme teklifi yaparken çiçeklerden yardım almak her erkeğin tecrübe edeceği bir durumdur. Ancak evlilik teklifi esnasında çiçeklere yer verme fikrine aşina olmayan ve ne yapacağını bilmeyen ya da kararsız kalan birçok insan var. Bu nedenle hayalinizde ki veya henüz hayal bile kuramayacak kararsızlıkta olduğunuz evlilik teklifleri için bazı önerilerimiz olacak. Bunlara göz atacak olursak;

  • 1.    Zarif bir buket çiçekle evlilik teklifi: Hazırlıksız veya aniden gelişen bir durumda ya da sevgilinizle romantik bir akşam yemeğine giderken hiçbir lükse kaçmadan, sadece bir buket gül veya papatya hiç fark etmeden onu şaşırtacağınızı düşündüğünüz bir anda evlilik teklifi gerçekleştirebilirsiniz. Bu gerçekten de özenilmemiş ya da düşünülmemiş bir teklif olarak değerlendirilemez emin olun. Kadınlar hiç beklenmedik bir anda kendisinin anlamayacağı bir günde yapılan evlilik tekliflerinden daha çok etkilenir. Bu özel geceyi özel kılan bir yüzük ve bir evlilik teklifi çiçeği olarak hazırlanmış güzel bir buket olacaktır. Bir de sizin o etkileyici bakışlarınızdaki romantik dolu hafızalardan hiç silinmeyecek anlar.
  • 2.    Yollarına güller dökeceğiniz bir evlilik teklifi: Çiçekler veya yapraklar kullanarak hazırlayacağınız bir ortam düşünürken öncelikle nerede yapacağınıza karar vermelisiniz. Havanın güzel olduğu bir zamansa rüzgarsız bir kumsal da mumlar eşliğinde kırmızı yapraklardan yollar yaparak diz çökeceğiniz yerde kalp şekli vermiş olduğunuz gül yapraklarının içerisine sevgilinizi getirip onu mest edebilirsiniz. Ya da sizin için özel olan herhangi bir yerde bu hiç fark etmez. Evlilik teklifi çiçeklerinizi bu defa sevdiğinizin yollarına sereceğeniz bir organizasyon, onların ayaklarını yerden kesebilir.
  • 3.    Nişan yüzüğünü çiçeğe gizleyerek evlilik teklifi: Evlilik teklifi yaparken illa ki kadife kutudan ve cebinizden çıkartırken ki o an heyecanlı anlar yaşatmak zorunda değilsiniz. Kadife bir kutu şart değil. Farklı bir sürpriz yapmak isteyenlerin imdadına yeniden çiçekler koşabilir. Sevgiliniz çiçekleri çok seviyor ve siz de ona çiçekten olacağı mutluluğun iki katını yaşatabilirsiniz. Papatyalar bu anlamda tam da seviyor sevmiyor çiçeği olarak bu an için uygun olabilir. Papatyalardan oluşturulmuş bir buketin içine gizlenmiş tektaşla kim mutlu olmaz ki. Ya da Hoş bir gül buketinde kıvrımlarına sokulmuş bir yüzük. Burası tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Düşünülmüş ve emek harcanmış her özel hareket kadınlarını kalbini fed edecektir.
  • 4.    Çiçeklerden farklı bir evlilik teklifi: Çok iyi düşünülmüş ve hazırlanılmış bir fikriniz var. Bunun için doğru zamanı ve anı kollamak çok önemli. Sevgiliniz çalışıyor ve bunu ne zaman yapabilirsiniz, bir cuma günü iş çıkışı onu aldınız ve plansız bir şekildeymiş gibi onu kaçırıp kafa dinlemek istediğinizi söyleyin. Yolda giderken romantik şarkılar açarak onu bu duruma hazırlayabilirsiniz. Ve arabayı güzel bir yerde sahil, ilk tanıştığınız yer ya da kalabalık bir yerde durdurup arabadan inerek bir bagaj dolusu çiçeğin önüne alıp bir anda kapağı açıp diz çöküp evlenme teklifi yapabilirsiniz. O henüz çiçeklerin şaşkınlığını yaşayamadan siz bir de yüzük uzatmışsınız. Buna hangi kadın hayır diyebilir.
  • 5.    Çiçek dolu bir kayıkla evlilik teklifi: Evlilik teklifi yapmak için farklılık arayanlara bir buket çiçekle yetinmeyecek olanlara öneri olabilir. İster rengarenk bahar çiçeklerinden olsun, ister sade nüde tonlarında çiçeklerden, ya da bembeyaz güllerden hepsi ayrı güzel olacak bu çiçek demetleriyle dolu bir sandal oluşturabilirsiniz. Bu da bu özel an için büyülü bir atmosfer oluşturabilir. Sevgilinizi arkadaşları getirebilir ve siz çiçeklerle bezeli sandalın başında onu elinizde bir yüzükle bekleyebilirsiniz. Çiçekleri öyle bir tasarlayın ki onların büyülü gizemi ile evet i garantileyin.

 

Çiçekler, evlilik teklifi gibi böyle özel anlarda, romantik anlarda bu atmosferi yoğunlaştırabilmek için muhteşem ve zamansız parçalardır. Doğru an kollandığı taktirde, çiçeklerin o doğal ihtişamı ve sembolizmi doğru kullanıldığı taktirde büyülü anın enerjisi şenlenecektir. Bu yüzden evlilik teklifi çiçeğinizi doğru ve güzel kullanmak hem sizin elinizde hem de etkileyici bir atmosfere şahitlik edeceklerdir.


Sık Sorulan Sorular


Evlilik Teklifi Çiçeği Nasıl Seçilmeli?

Çiçekler bazen kelimelerin yetersiz kaldığı yerde duygulara tercüman olurlar. Çiçeklerin her birinin ayrı bir dili vardır. Ve özel günler için önemli olduğu kadar evlilik tekliflerinin de olmazsa olmazıdır. Bu yüzden yapacağınız en önemli şey aslında evlilik teklifi çiçeği belirlemek olacaktır. Sevdiğiniz kişi en çok hangi çiçekleri seviyor bu size yardımcı olacaktır. Eğer bu konuda kararsızsanız güzel bir evlilik teklifi çiçeği olarak genellikle gül tercih edilebilir. Aşkın, zarafetin ve tutkunun rengi olan kırmızı güller bu konuda doğru tercih olacaktır.

Evlilik Teklifinde Kaç Gül Verilir?

Evlilik teklifi yapacağınız hayatınızdaki kişi için eğer gül yaptırmaya karar verdiyseniz bu çok anlamlı olacaktır. Fakat burada da şart olmamakla birlikte vereceğiniz gül sayısı önemli olacaktır. Çünkü direk evlilik teklifi için güllerle ilgili özel bir sayı vardır. 200 adet gül yaptırmalısınız. Çünkü bu sayıda bir gül buketinin anlamı direk olarak “benimle evlenir misin?” demektir. Bu da evlilik teklifi çiçeği olarak özel bir anlam taşıyacaktır.

Evlilik Teklifinde Çiçek Önemli mi?

Evlilik teklifi ederken elbette ki çiçek şart olmayabilir. Sonuçta buradaki en önemli karakter yüzük ve aşkınızdır. Ama evlilik teklifi sırasında çiçeklerin önemi büyüktür. Çünkü kadınlar çiçeklerin büyülü ve etkileyici etkisinden çok mutlu olurlar. 




Diğer Yazılarımız