Ferforje Çiçek Nedir?

Ferforje Çiçek Nedir?


Dekorasyon veya birçok alanda kullanılan ferforje demirin dövülüp şekillendirilerek ortaya çıkan malzemesidir. Ferforje çiçek nedir sorusuna gelecek olursak, farklı tasarımlarda demirlerin şekillendirilmiş halindeki bu ferforjelerin üzerinde çiçeklerin aranjman halinde süslenmesidir.

Gösterişli ve dekor halinde bir tasarıma sahip bu ürünler, sevdiklerinizi şaşırtmak, mutlu etmek ve onları onurlandırmak için tercih edebileceğiniz en iyi çelenklerdir. Ferforje çiçekler herkesin beğenebileceği tarzda bir tasarıma sahiptir ve göndereceğiniz kişinin muhakkak çok hoşuna gidecektir. Ferforje üzerine yapılan sanat ve yaratıcılıkla oluşturulan tüm alanlara yakışacak bu ürün sıklıkla tercih edilmektedir. Şık ve güzel sunumlarıyla her zaman dikkat çeken ve bulundukları yeri zenginleştiren ferforje çiçekler, her alana uyum sağlayan bir çiçektir.


Ferforje Çiçekler Nerelerde Kullanılır?


Modern Dekorasyonlu Ferforje Çiçekler

Sıklıkla tercih edilen ferforje çiçeklerin birçok kullanım alanı mevcuttur. Sadece aranjman çiçekler değil büyük yapraklı bitkiler ya da ağaçlara da uygulanır. Ferforjeler oldukça göz alıcı çiçek stantlarıdır ve bulundukları alana farklı bir hava katarak orayı zenginleştirirler.

Günümüzde artık birçok alanın, iş yerlerin, ofislerin ve çalışma alanların hatta evlerin dekorasyon konusunda çok ileri bir seviyede olduğu noktadayız. Dekorasyon artık tüm mekanların olmazsa olmazı bir durumdadır. Bu sebeple çiçekler de dekorasyon alanında fazlasıyla kullanılmakta. Bu alanlar için de en uygun çiçekler ferforje çiçekler olmuştur. Burada dekorasyon için kullanılan ferforjeler aranjmanlar değil yeşil ağaçlı bitkilerdir. Bunlar genellikle demir ayaklı şık bir saksı görünümünde tasarlanan ferforjelerdir. Bu ferforjeler özellikle yapay bitkilerden oluşturulduğunda uzun ömürlü olacağı için dekorasyonda çok sık olarak tercih edilmektedir.

Farklı bir hediye sunmak istediğinizde, vereceğiniz kişinin yaşam alanında bir iz bırakmak istediğinizde ferforje çiçekleri tercih edebilirsiniz. Bu ferforje çiçeklerin kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir;

  • ·       Restoranlar
  • ·       Ofisler
  • ·       Evler
  • ·       Kafeler
  • ·       Fotoğraf Stüdyoları
  • ·       Çekim Platoları
  • ·       Mağazalar

Çelenk Tasarımlı Ferforje Çiçekler

Ferforje çiçekler ağaçlı bitkilerden oluşabileceği gibi farklı renk ve türde çiçeklerin çeşitli aranjmanlarından da oluşur. Bunlar genellikle çelenk halinde tasarlanır. Ve çoğunlukla organizasyonlar, düğünler, cenazeler veya açılış törenleri için uygundur. Ferforje çiçekler sıklıkla canlı çiçeklerden oluşturulan aranjmanlar ile tasarlanır. Ve gönderilen yere büyük bir ihtişamla zenginlik katar.

Birçok çiçek çeşidinin kullanılabildiği bu çelenk formundaki ferforje çiçeklerin aranjmanı kişiye özel de tasarlanabilir. Ferforjelerin kendi içerisinde de farklı modelleri vardır. Tek katlı, çift katlı, küçük boy, büyük boy, halka şeklinde veya kalp şeklinde birçok şekli vardır. Bunlar gönderileceği alana göre seçilebilmektedir. Bu formdaki ürünlerin üzerinde genellikle gül, gerbera ve lilyum gibi çiçekler kullanılır. Farklı formda bir aranjman istiyorsanız yine bunların yanında zambaklar, papatyalar veya karanfiller gibi çiçek türlerini de ferforje stantlarının üzerinde görebilirsiniz.

Ayrıca bu çiçeklerin büyüklüğü veya tasarımları asla gözünüzü korkutmasın. Farklı bir şehirde yaşıyor ama bir arkadaşınızın açılışına veya sevdiğiniz birinin düğününe katılamıyor olmanız önemli değil. Farklı bir şehirden de online sipariş verebileceğiniz bu ferforje çiçekler gideceği yere güzelliklerinden hiçbir şey kaybetmeden siz olmadan da teslim edilir. Bu ferforje çiçeklerin kullanım alanları şu şekildedir;

  • ·       Merasimlerde
  • ·       Törenlerde
  • ·       İşletme Açılış Organizasyonlarında
  • ·       Fuarlarda
  • ·       Düğünlerde
  • ·       Konferanslarda
  • ·       Nişan Organizasyonlarında
  • ·       Cenazelerde

Ferforje Çelenklerinde Kullanılan Çiçekler Nelerdir?

Güzel kokuları ve renkleriyle bulundukları ortamı güzelleştiren ve farklı boyutlardaki ferforje çelenkler farklı birçok çiçek çeşidi ile bütünleştirilebilir. Çeşitli çiçeklerin aranjmanlarından oluşan bu ferforje çiçeklerin üzerine gideceği yere göre genellikle gönderen kişinin, işletmenin veya ailenin isimleri yazılır. Ya da gönderileceği kişinin durumuna göre gönderim amacına göre “tebrikler, hayırlı olsun, veya mutluluklar” gibi iyi dileklerin bulunduğu yazılar yazılabilir.

Ferforje çiçeklerin aranjmanlarında kullanılan çiçeklerin en yaygın olarak bilineni zambaklardır. Beyaz zambaklar genellikle cenaze çiçeği olarak da kullanılır ve bu aromatik çiçeğin arkasında aslında önemli bir anlamı vardır. Zambaklar, ölen kişilerin ruhlarının masumiyet ve huzura kavuştuğunun göstergesidir.

Ferforje çiçeklerde kullanılan bir diğer yaygın çiçekte güllerdir. Beyaz güller, saflığı, masumiyeti ve zarafeti simgeler. Sarı güller genel olarak arkadaşlar için kullanılır. Orkideler ise ferforje çiçek aranjmanlarında kullanılan bir başka popüler seçimdir. Zarif dokunuşları ve sallanan duruşları ile çelenk tasarımlarına hoş bir soyut dokunuş katar. Ferforje çiçeklere doku eklemek için beyaz krizantemler de tasarımlara farklı bir boyut katmaktadır. Karanfiller, gerberalar ve bazı durumlarda ortancalarda bu ferforje çelenklerinde kullanılan renkli ve hoş kokulu çiçeklerdir.


Ferforje Çiçeklerin Şık ve Etkileyici Sunumları

Deneyimli çiçekçilerin yaratıcı ellerinden çıkan ferforjeler, taptaze kokuları ve belli bir düzende oluşturulan çiçekler ile ortaya şahane bir şekilde çıkmaktadır. Karanfil, papatya veya lilyum gibi çiçeklerin farklı renkleri ile zenginleştirilerek oluşturulan ferforje çiçekler, dolgu malzemeleri ve çeşitli süsleme parçaları ile birleştirilen tasarımları ile gözlere ilham veriyor.

Sizde sevdiğiniz bir arkadaşınız ya da yakınınızın düğünü, nişanı veya işletme açılışı için bu son derece şık tasarımlı ferforje çiçekleri tercih edebilirsiniz. Sevdiklerinizin yanında olmak ve onlara duygularınızı en anlamlı şekilde sunmak için ferforje çiçekler en anlamlı ve özel aranjmanlardır.


Sık Sorulan Sorular


Ferforje çiçek ne demektir?

İnce demirlerden oluşan genellikle 1.60 boylarında yapılan stantların güzel kokulu ve dokulu çiçeklerin birleşimi ile tasarım halinde bir aranjman oluşturulan çiçek bütünlüğüdür. Şık ve ihtişamlı görünümleri ile ferforje çiçekler sevdikleriniz için çok kıymetli ve onlara kendilerini değerli hissettirip gururlandıracağı güzellikte bir yapıdadır. Ferforje çiçekler sayesinde sevdiklerinizin size en çok ihtiyaç duydukları özel anlarında onları yalnız bırakmadığınızı hissettirebilirsiniz.

Ferforje aranjman ne demektir?

Çiçekler tek başlarına çok güzel ve zarif olsalar da onları büyülü bir rüya gibi gösteren yaratıcı ellerin çeşitli çiçek ve renkleri bir araya getirerek, dolgu ve süslemelerle bunların hepsini görsel bir şölene çevirmesiyle oluşturulan ferforje aranjmanları binevi sanattır. Her rengin ve çiçek türünün çok yakıştığı bu ferforje aranjmanlar oturaklı ve etkileyici yapıları ile bulundukları yeri fazlasıyla zenginleştirirler.

Ferforje çiçek nerelere gönderilir?

Genel olarak bir çelenk çeşidi olan ferforje çiçekler birçok çeşitli anlar için değerlendirilebilir. Genellikle merasim ve törenlere gönderilen bu çiçekler bazı durumlarda işletme açılışları veya konferanslar, toplantılar gibi farklı amaç için bir araya gelinmiş yerlere de gönderilebilir. Davetliler üzerinde isminizin ya da işletmenizin ismini gördüğünde bir bakıma sizin adınıza prestijli bir görüntü sağlayacaktır. Çünkü gayet gösterişli ve etkileyici bir çelenk çeşididir.

Ferforje çiçekler canlı mı?

Ferforje çiçekler hazırlanırken canlı çiçekler kullanılabileceği gibi kuru çiçekler de tercih edilebilir. Hiçbir zaman solmayacak olan kuru çiçeklerden oluşturulmuş bir ferforje aranjmanı evinizin en sevdiğiniz bir köşesinde değerlendirebilirsiniz. Ya da iş hayatı ciddi anlamda yoğun olan ve evinde çok fazla vakit geçiremeyen sevdiklerinize uzun ömürlü bu kuru çiçeklerden yapılmış ferforje aranjmanını hediye edebilirsiniz.




Diğer Yazılarımız