Kız İsteme Çiçeği Hangisidir?

Kız İsteme Çiçeği Hangisidir?


Evliliğe dair en önemli aşamalardan biri kız isteme anıdır. Bu özel günün en önemli parçalarından biri kız isteme çiçeğidir. Damat adayının kız istemeye giderken özenle hazırlanmış bir kız isteme çiçeği yaptırması en heyecanlı aşamalardan biridir.

Çiçekler ziyaretleri özel kılan, ve götürülen kişiye verilen önemin en büyük parçasıdır. Ve kız istemeye götürülen çiçekte, hayırlı bir iş için gelindiğinin en güzel göstergesidir. Her şeyden önemlisi de kız istemeye giderken götürülen çiçek ve çikolata geçmişten günümüze kadar gelen en eski ve güzel adetlerden biridir.

“Kız isteme çiçeği hangisidir?” sorusuna verilecek en doğru yanıt öncelikle canlı çiçekler olması olacaktır. Kız istemeye giderken muhakkak canlı çiçekler tercih etmelisiniz. Yapay çiçekler bu özel ve güzel gün için uygun değildir. Genellikle sayısına göre kırmızı güller tercih edilir. Ve özenle hazırlatılmalıdır. Kırmızı güller kız isteme çiçeği olarak en özel çiçeklerdir.


Kız İsteme Çiçeği Nasıl Olmalı?


Kız isteme çiçeği elbette özenle hazırlatılmalı ve canlı çiçekler tercih edilmelidir. Genellikle buket olarak ya da son moda kutulu çiçekler tercih edilir. Şık bir kutuda hazırlatılmış, hatta isminin baş harfleriyle çiçeklerden harf yaptırılan tasarım da etkileyici olacaktır. Ferforje ya da masa çiçeği olarak hazırlatılmış bir çiçek uygun olmamakla beraber genellikle uygun çiçeklerden oluşturulmuş bir buket aranjmanı tercih edilir.
Küçük bir buket ya da özen gösterilmemiş bir çiçek kız isteme çiçeği olarak uygun değildir.

Genellikle gösterişli ve büyük buketler yaptırılmalıdır. Bir çiçeğin gösterişli ve göz alıcı olması için pahalı ya da büyük bir bütçe gerektirdiği anlamına gelmez. Düşük bütçeli olarak da kız isteme çiçeğini gösterişli hale getirmek mümkün. Bunun için iyi bir araştırma yapmak ve çiçeklerin dilinden iyi anlamak gerekir. 


Kız İsteme Çiçeği Seçerken Nelere Dikkat Edilir? 


Kız isteme çiçeğine gösterilen özen kadar dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da vardır. İsteme çiçeğinin rengi, büyüklüğü, sayısı, türü ve çeşidi bu özel gün için tasarlanmalıdır.

  • ·       Kız isteme çiçeği boyutu: Kız istemeye giderken isteme çiçeğinin boyutunun gösterişli ve göz alıcı olması gerektiğinden bahsetmiştik. Büyüklük olarak çok küçük bir boyut seçilmemeli elbette büyük gösterişli bir buket tercih edilmeli fakat gelinin güzelliğinin de önüne geçmeyecek boyutta ve gösterişte olmasına özen gösterilmeli. Sayı olarak fazla sayılar tercih edilebilir ama dediğimiz gibi kız istemeye giderken ev ortamında devasa büyüklükte bir buket ya da kutuda çiçek çok hoş olmayacaktır.
  • ·       Kız istemeye giderken tercih edilen gül adedi: Kız istemeye giderken tercih edilen isteme çiçeği eğer gülse, burada dikkat edilmesi gereken şey gülün adedidir. Çünkü güllerin sayılarına göre anlamları olduğu gibi kız isteme çiçeğinin de özel sayıları vardır. Bunlara dikkat edilmelidir. Zarafeti ve şıklığıyla gül buketleri dikkat çekici olurken genellikle tekli sayılarda hazırlanır ve bu sayı çoğunlukla 41 gül olarak bilinmektedir. Anlamı ise “narinimsin, benim için teksin” ifadelerini taşımaktadır. Bunun dışında yine tekli sayılar olabilir diğer en çok tercih edilen sayılar ise 101, 501, 1001 adet gül olarak tercih ediliyor. Herkes bütçesine göre bu sayılarda tercih edebilir.
  • ·       Kız isteme çiçeği rengi: Kız isteme çiçeği türüne karar verdikten sonra rengi için genellikle bir organizasyon varsa ortama ve bu organizasyon renklerine göre ya da gelinin kıyafetine göre uyumlu renkler tercih edilebilir. Artık birçok isteme merasimi için gelin adayları bir organizasyon ayarladığı için bu özel gün için her şeye hakimler ve genelde damatları uygun renk için yönlendirirler. Veya bu durumu çiçeği yaptıracağınız çiçekçiler de size önerirler. Ve sizi yönlendirerek en uygun renk tonlarını yaptırmanızı sağlarlar. Eğer bununla ilgili karar sizdeyse renk uyumu önemli değilse kız isteme çiçeği genellikle kırmızı ya da beyaz güllerden tercih edilebilir.
  • Kız isteme çiçeği yanında anne ve kız kardeş çiçeği: Damat adayları henüz kız isteme çiçeğine karar verememişken bir de yanında anneye ya da varsa gelinin kız kardeşlerine çiçek alma trendi moda oldu. Günümüzde bu trendi herkes yapmak zorunda değil fakat kapıdan içeri girildiğinde geline sunulan çiçeğin ardından anneye ve kız kardeşlere de sunulan çiçekler, damadın özenini ve eşi olacak kişinin ailesine nazik bir jest ile dikkat çekmesini sağlayacaktır.  

Kız İsteme Çiçeği Önerileri 


Unutulmaz bir anın arefesinde, birbirini seven iki insan adımlarını atarken bu ana eşlik eden bazı güzel detaylar var. Bunlardan en önemlisi hiç tartışmasız kız isteme çiçeği. Bazı damatlar elbette hiç kimsenin fikrine gerek duymadan ne yapılması gerektiğini ya da sevdiğinin zevkini iyi biliyor olabilir. Fakat bazı damat adayları var ki kafaları karışıp bu özel gün gelip çattığında nasıl bir çiçek yaptırması gerektiğinin araştırmasına girerken buluyor kendini. Bu şaşkın damat adayları için karar verebilmelerine yardımcı bazı öneriler derledik. Bunlardan bazılarından bahsedecek olursak;

  • ·       Kutuda Kız İsteme Çiçeği

Son zamanların en trend modeli olarak şık siyah, beyaz ya da kadife kutular genellikle silindir ya da kare şekilde tercih ediliyor. Siyah şık bir silindir kutuda en dış katmana beyaz güller yerleştirilip ortasında 101, 501 ya da 1001 adet kırmızı gül yerleştirilerek hazırlanmış gösterişli ve son derece göz alıcı bir kız isteme çiçeği sevdiğinize yakışır ve onun başını döndürecek bir çiçek olur.

  • ·       Şık Vazolu Kız İsteme Çiçeği

Taze ve canlı kız isteme çiçekleri daima seçenek olarak ilk sıralarda yerini alacaktır. Şık ve gösterişli bir vazo seçilerek hatta çiçeğin yanında çikolatanın da tasarımı bu vazoya uygun bir gümüşlük ya da takım olduğu zaman kapıdan girişinizdeki asalet karşısında gelin ve ailesi sizin ne kadar zevkli olduğunuzu ve özendiğinizi hissedecektir. Üstelik vazoda kız isteme çiçeği tercih edildiğinde bu canlı çiçekler solup gidecek ama o vazonun hatırası kalacağı için evinizde de yıllarca kullanabilirsiniz.

  • ·       Kalpli Kutuda Kız İsteme Çiçeği

Yine kutuda kız isteme çiçeğinin yanında koca bir kalpli kutu tercih edebilirsiniz. Bu kutu ile yine en çok kırmızı gülleri tercih edebilirsiniz. Kırmızı güller aşkı, sevgiliyi ve tutkuyu simgelerken bunun yanında bir de kalpli koca bir kutu seçer ve kalp şeklinde bir tasarım yaptırırsanız sevdiğinizi etkilememe şansınız yok denecek kadar azdır. Yine beyaz güllerle birlikte kombin ederek kırmızı güllerin ortasına beyaz güllerle isminin baş harfini yaptırabilirsiniz. Bu kutulu kız isteme çiçeği görünüş olarak fotoğraflarınızda da çok şık bir görüntü sağlayacaktır. 

Kız İsteme Çiçeği İle İlgili Sık Sorulan Sorular


Kız isteme Çiçeği Ne Renk Olmalı?

Kız isteme çiçeği tamamen sizin veya gelin adayının zevkine göre tercih edilebilir. İsterseniz bahar renklerinden karma bir buket oluşturabilirsiniz isterseniz de şık farklı renkte bir orkide tercih edersiniz. Ama genel olarak kırmızı güller her zaman kız isteme çiçeğinin en favorisidir.

Kız İsteme Çiçeği Kaç Adet Olmalı?

Kız isteme çiçeğinin zorunlu bir sayısı yoktur fakat genel olarak tekli sayılar tercih edilir. Bunun da anlamı “benim için teksin” ifadesini hissettirmek olduğu olarak bilinir. Genellikle 33, 41, 101 gibi sayılar özellikle gül tercihlerinde yaptırılır.

Kız İsteme Çiçeği Canlı Mı Olmalı?

Kız isteme çiçeği genellikle o gün muhteşem kokusu ve renkleriyle gelin adayının ellerine yakışacak türden canlı olarak seçilmeli. Fakat yapay ya da solmayan güller de sonradan hatıra olarak saklanması adına tercih edilebilir. 





Diğer Yazılarımız