Anneler Gününde Alınması Gereken Çiçekler Nelerdir?

Anneler Gününde Alınması Gereken Çiçekler Nelerdir?


Anneler gününde hediye ya da farklı özel günlerde annenize çiçek almak istediğinizde farklı birçok seçenek mevcuttur. Anneler günü mayıs ayının ikinci Pazar gününden hemen önce kutlanmaktadır. Kendinizi tam da bu hafta güller, orkideler, karanfiller, saksı çiçekleri ya da şık buketler arasında seçim yapmaya çalışırken bulacaksınız. Seçim yapmakta zorlanıp gelenekselleşmek isterseniz karanfil, nergis veya krizantem çiçeklerini tercih edebilirsiniz çünkü bu çiçekler Anneler gününü özel kılan çiçekler olmuştur. Diğer yandan mis kokulu çiçeklerle ve geniş bir renk seçeneği ile oryantal zambaklar ve laleler ile mevsiminde annenizin salonunda sevgiyle bir vazoya yerleştirip yemek masasında ya da mutfağının bir köşesinde sergilediğinizde anneniz mutluluk gözyaşları döküyor olabilir. Güller de farklı renk ve kokularıyla anneler gününde alınması gereken çiçekler kategorisinde yer almaktadır. Bu anlamda pembe ve sarı güller, annenize sunabileceğiniz en iyi seçeneklerdir. Veya ona saf ve en zarif haliyle bembeyaz güllerden oluşan bir buket de yaptırabilirsiniz. Ancak son yıllarda orkidelerde Anneler günü hediye seçeneği için anlamlı bir çiçek seçimi haline gelmiştir.


Anneler Gününde Hediye Edilebilecek En Favori Çiçekler

Dünyanın her yerinde annelere verilebilecek en eski ve gelenekselleşmiş hediyelerden biri tartışmasız çiçekler olmuştur. Anneler günü ise, her annenin hayatında özel bir gündür. Anneler gününde çiçek almak onlara verilebilecek en değerli ve anlamlı hediyedir. Anneler süper güçleri olan ve bizleri sevgi ve şefkatlerinden asla mahrum etmeyen en değerli varlıklarımızdır. Bu yüzden en az çiçekler kadar parlak ve güzel varlıkları ile en anlamlı anneler gününü hak ediyorlar. Ve onlara sürpriz çiçekler almak, güzel bir gülümsemeyi yüzlerinde görmek için en iyi seçenektir.

Anneler Günü İçin En Favori 5 Çiçek;


1.  Laleler: Lalelerin seçeceğiniz renge göre pek çok anlamı vardır. Ve birçok lale çeşidi vardır. Hangi renk veya çeşidini seçerseniz seçin laleler annenizi çok mutlu edecek bir çiçek türü olacaktır. Laleler zarafet ve incelik göstergesidir. Saçaklı, papağan ve Fransız zambak çeşitleri ile her biri annenize layık çok değerli çiçeklerdir. Anneler günü çiçek tercihinizde laleleri seçmeniz doğru bir tercih olacaktır.

2.  Orkideler: Çiçekli bitkiler arasında egzotik stilleri ve cesur renkleriyle en özel hediye tercihlerinden biri olmuşlardır. Bakımı kolay bir ev bitkisi olarak anneler gününde alınabilecek en değerli çiçektir. Evinizde, iş yerlerinizde durduğu yeri güzelleştiren orkide çiçeği anneniz için tercih edebileceğiniz en özel çiçeklerden biridir. En çok tercih edilen renk ise zarafet ve feminenliği temsil eden pembe orkide olmuştur.

3.  Karanfiller: Gelenekselleşmiş bir anneler günü çiçeği diyebiliriz. Pembe karanfiller özellikle anne sevgisini ifade ettiği için en çok tercih edilen rengidir. Ya da beyaz renkli karanfiller, koşulsuz sevgiyi temsil ettiği için yine özel bir seçim olacaktır.

4.  Zambaklar: Zambak çiçeği saflığı, masumiyeti ve yeniden doğuşu simgeler. Renklerine göre anlamları değişkenlik gösteren zambak çiçeğinin anneler günü için en çok tercih edilen rengi yeniden doğuşu simgelediği için beyaz renkli olan zambaklardır. Bu büyük çiçekler Anneler günü için güzel bir sürpriz olacaktır. Annenize onunla ne kadar gurur duyduğunuzu söylemek istiyorsanız, pembe veya mor renkli olan zambakları da hayranlığı simgelediği için tercih edebilirsiniz.

5.  Güller: Güller genellikle ilişki anlamında romantik bir çiçek olarak değerlendirilse de anneniz için mükemmel bir anneler günü çiçeğidir. Ona kendisini ne kadar değerli hissettirdiğinizi göstermek istiyorsanız gül tercih edebilirsiniz. Daha çok kırmızı güller romantizm ve sevgililer günü için tercih edildiği için pembe, beyaz veya krem renkte güller almak daha iyi olabilir. Pembe güller minnettarlığı sembolize ederken, beyaz renkte olan güller saflığı temsil eder anneniz için krem gülleri tercih etmek isterseniz de düşünceliliği tercih ettiği için zarif bir hediye olarak alabilirsiniz.


Anneler Günü Çiçeği İçin Kart Notu Örnekler

Siz de annenize anneler günü için uzunca düşünceler sonucu alacağınız çiçeğe karar verdiniz fakat yazacağınız notun çok özel olmasını istiyorsunuz ama bu konuda iyi değil misiniz, bunun için derlediğimiz anneler günü çiçeği not örneklerine bakabilirsiniz. Bunlardan bazılarına birlikte bakalım;

  • ·       Benim koruyucu meleğim, koşulsuz sevginle her zaman beni bir çiçek gibi suladığın için, bu çiçekler de sana koşulsuz bir sevgi için. Seni çok seviyorum, anneler günün kutlu olsun.
  • ·       Aramızdaki mesafeler ne kadar uzak olursa olsun sen hep benim kalbimde ve her zaman arkamda hissettiğim bir dayanağımsın. Anneler günün kutlu olsun canım annem.
  • ·       Dünyanın en güzel ve en anlayışlı annesi sen her şeyin en güzeline layıksın. Bu çiçekler bile yanında sönük kalır, ama senin ellerinde yeniden parlayarak ışıldar. Seni seviyorum anneciğim.
  • ·       Beni her an düşünen ve sesimi duyan tek varlık, sen iyi ki hayatımdasın. Her zaman hüznümü sevince dönüştürebilen ve beni herkesten çok seven annem anneler günün kutlu olsun.
  • ·       Dünyaya tekrar gelsem yine senin minik yavrun olmak isterdim, benim hayatımın en değerli varlığı, her zaman benim mutluluğum için uğraşan tek insan seni çok seviyorum, iyi ki benim annemsin.
  • ·       Dünyanın en güzel annesine sevgilerimle. Anneler günün kutlu olsun.
  • ·       Sen benim ruhumu okşayan, her an kalbimde atan, beni hep mutlu etmek için uğraşan kadın, senin koşulsuz sevginle büyüdüğüm için dünyanın en şanslı insanıyım. İyi ki varsın, anneler günün kutlu olsun.
  • ·       Bu mutlu ve özel günde yanında değilim ama kalbim hep seninle. Ellerinden öpüyorum varlığınla beni huzur içinde tuttuğun için, ellerimi kaç yaşına gelirsem geleyim hiç bırakmadığın için benim her zaman en değerlimsin. Anneler günün kutlu olsun canım anneciğim.

  • Sık Sorulan Sorular


    Anneler günü çiçeği nasıl olmalı?

         Anneler gününde bir hediyeden çok daha değerli olan çiçekler, annelerinizi mutlu etmenin en zarif yollarından biridir. Annelerimiz bizim için çok değerli ve kıymetli. Bu yüzden annelere özel çiçekler fazlasıyla göz alıcı, ihtişamlı ve etkileyici olabilir. Genellikle buketler tercih edilirken, anneler için saksıda ya da cam vazolarda yapılan aranjmanlı çiçekler de çok hoş olur. Bunun yanında özel kutulu, kutu içerisinde hem çikolata hem de çiçeğin olduğu bir paketle de anneler günü özel olarak kutlanabilir.

    Anneler günü çiçeği alırken nelere dikkat etmeliyiz?

         Anneler günü için çiçek alırken çiçeklerin canlı ve solgun olmamasına dikkat etmeliyiz. Ona vermek istediğiniz özel bir mesaj varsa çiçeklerin anlamlarını araştırarak buna uygun bir çiçek tercih etmelisiniz. Verdiğiniz çiçeğin daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız su süngerli kutulu çiçekler ya da su dolu cam vazoda bir aranjman tercih etmelisiniz.

    Anneler günü için hangi çiçek alınır?

         Annelerimiz bizim için çok değerli olmakla birlikte her şeyin de en güzeline layıklar. Bunu bildiğiniz için onlara anneler gününde çiçek alırken çok kararsız kalıyor olabilirsiniz. Onlara hem anlamı olan hem de çok canlı görünüme sahip bir çiçek alabilirsiniz. Bunlara örnek olarak; orkideler, bonsai, vazoda çiçek, laleler, karanfiller veya lilyumları tercih edebilirsiniz. 




Diğer Yazılarımız