Barışma Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Barışma Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?


Hepimiz zaman zaman istemeden de olsa sevdiklerimizi kırıp üzebiliyoruz. Ya da yaptığımız şeyler biz farkında olmadan onları kırabiliyor. Neyse ki çok geç olmadan bunu fark edip telafi edebilmektir önemli olan. Peki bu telafiyi nasıl yapacağız. Bu noktada ilk akla gelen şey her zaman için çiçekler oluyor. Bizim imdadımıza koşabilen çiçekler, böyle anlar için en kurtarıcı şeylerdir.

Çiçekler zarif ve narin görüntüleri ile hangi çeşidi olursa olsun kalpleri ısıtma ve yumuşatma gibi bir özellikleri vardır. Barışmak için hangi çiçeği almamız gerektiği konusu kafa karıştırıcı olabilir. Elbette bunun için uygun olan çiçekler mevcuttur. Fakat her çiçek mis gibi kokuları ile herkesi mest edebilir güzelliktedir. Burada önemli olan nokta barışma çiçeği çeşidi olarak seçeceğiniz çiçeği kime gönderileceğinizdir.


Barışma Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Barışma çiçeği olarak göndereceğiniz çiçeği belirlemek için kime göndereceğiniz çok önemlidir. Eşinize, sevgilinize, nişanlınıza, arkadaşınıza veya annenize göndermek istediğinizde farklı türden barışma çiçekleri tercih edebilirsiniz. Barışma çiçeği çeşitleri olarak şunları sıralayabiliriz:


·       Kırmızı güller

·       Pembe güller

·       Kır çiçeği gül buketi

·       Ayıcıklı gül buketi

·       Papatya

·       Beyaz orkide

·       Orkideler

·       Lilyum

·       Çiçek aranjmanları

·      S


Çiçeklerin hepsi farklı kişilere barışma çiçeği olarak gönderebileceğiniz en özel ve zarif çiçek türleridir. Hepsinin anlamları birbirinden farklıdır ve kime göndereceğinize, kimin kalbini yumuşatacağınıza göre değişmektedir. Bunların anlamlarına kısaca bakabiliriz:

·       Kırmızı güller: Sevgiliniz ya da eşinizin kalbini kazanmak için barışma çiçeği göndermek istediğinizde ilk akla gelen çiçek çeşidi hiç şüphesiz kırmızı güllerdir. Kırmızı güller böyle durumlarda harika bir seçenek olacaktır. Kırmızı güllerle hazırlanmış kutulu çiçekler ya da buket aranjmanları en ideal barışma çiçeği olacaktır. Kırmızı gülün anlamı “aşkın sembolü” olarak bilinmektedir. Bu nedenle eşiniz ya da sevgilinize gönderebileceğiniz en doğru çiçekler olacaktır.

·       Pembe güller: Pembe gül renginden almış olduğu tüm samimiyeti ve sevimliliği ile nezaket ve şirinliği temsil eden bir çiçektir. Barışma çiçeği çeşidi olarak tercih ettiğinizde anlamı gereği, masumiyet, zarafet ve cilvesi ile kalbini kırdığınız kişi için tam anlamıyla mükemmel bir seçim olacaktır. Ve kalpleri anında yumuşatacak bir özelliği vardır.

·       Kır çiçeği gül buketi: Kır çiçekleri ile harmanlanmış bir gül buketi kalpleri yumuşatmak için bire birdir. Barışma çiçeği çeşitlerinde en çok tercih edilen bir çiçek buketidir. Özellikle kırmızı güllerle hazırlanmış olanları tam bir barışma çiçeği olacaktır. Kır çiçeklerinin eşsiz kokularının karıştığı güller mest edici bir güzelliktedir.

·       Ayıcıklı gül buketi: Kalbi kırılan kişi için çiçekten çok daha fazlasını yaparak onu yumuşatmak istiyorsanız mükemmel bir alternatif olan ayıcıklı bir buket tercih edebilirsiniz. Genellikle kırmızı güllerle hazırlanan ve küçük veya boyunuz kadar büyüklükte bir ayıcıkla beraber gönderdiğiniz çiçek buketi ile affedilmemeniz imkansız olabilir. Özellikle sevgiliye düşünülen bu çiçek buketi ve sevimli ayıcık tam bir barışma çiçeği çeşidi olacaktır. Kalpleri anında yumuşatıp sevdiğiniz kişinin yüzünde gülümsemeye sebep olacak bir çiçektir.

·       Papatya: Barışmak için sevdiklerinize göndereceğiniz mis kokulu kır çiçekleri olan papatyalar barışma çiçeği olarak tercih edilebilen en anlamlı çiçeklerdir. Bembeyaz papatyalarla hazırlanmış bir buket özellikle arkadaşa gönderilebilecek en anlamlı çiçeklerdir.

·       Beyaz orkide: Her zaman ve her şartta zarifliği ve eşsiz güzelliği ile kalpleri ısıtan bir çiçek çeşididir. Barışma çiçeği olarak tercih edilebilecek beyaz orkideler arkadaşınız veya anneniz için en doğru bir tercih olabilir. Özellikle annelerin bayıldığı bu çiçek, onların kalbindeki kırgınlıkları anında yok edebilir. Anneler her zaman en özel ve güzel çiçeklere layıktırlar.

·       Orkideler: Asaleti ile herkesi kendine hayran bırakan  orkideler emsalsiz aşkı simgelediği için sevgiliye ya da eşlere gönderilebilecek en anlamlı çiçekler olabilir. Barışma çiçeği düşünürken klasik olan güllerden farklı bir şey seçmek istiyorsanız orkideleri tercih edebilirsiniz. Zarif duruşuyla tüm duygularınıza tercüman olabilecek bu çiçek barışma çiçeği olarak çok ideal bir çiçek olacaktır.

·       Lilyum: Lilyum çiçeği muazzam bir güzelliğe sahip narin, hassas ve özen isteyen özel bir çiçektir. Bu yüzden hassas kalpler için bir barışma çiçeği olarak tercih edilebilir. Arkadaşlarınıza, sevdiklerinize ya da sizin için önemli olan bir akrabanıza hiç düşünmeden yaptırabileceğiniz anlamlı bir çiçek buketidir.

·       Teraryum: Oldukça sevimli ve şık natürel bir görüntüsü olan teraryum minyatür çiçek bahçesi, sevdiklerinizden özür dilemek için son derece anlamlı bir çiçek olabilir. Aynı zamanda dekor ürünü olarak da çok sevilen bu çiçek çeşidi barışma çiçeği olarak en ideal bir hediye olabilir. Çok çeşitli olmaları ve birçok duyguya hitap edebilmeleri nedeni ile hediye olarak çok sevilirler. Hediye edeceğiniz kişinin mesleği ya da hobileri ile alakalı ikonlarla hazırlatabileceğiniz bu fanus çiçekleri onları çok şaşırtacak ve tüm kırgınlıklarını yok etmeye yetecektir.

·       Bonsai ağacı: Bonsailer sanatsl bir şekilde budanarak oluşturulan küçük ağaççıklardır. Çok sevimli göründükleri için barışma çiçeği çeşitleri arasında yer alması gereken en özel bitkilerdir. Sevdiklerinize farklı bir hediye vermek istediğinizde tercih etmeniz gereken en anlamlı ve farklı bir çiçek türüdür. Barışma hediyesi olarak tercih edilen bir çiçektir.


Barışma Çiçeği Fiyatları

Barışmak için tercih edeceğiniz çiçekler türüne ve hazırlanışına göre farklı fiyat seçenekleri ile karşınıza çıkacaktır. Sevdiklerinizin kalplerini yumuşatabilmek için eminiz ki fiyatları çok da gözünüz görmeyecektir. Çünkü tek amacınız kalbini kırdığınız kişinin kalbini yeniden ısıtabilmek olacaktır.

Bu noktada bütçeniz doğrultusunda size uygun birçok barışma çiçeği çeşidi vardır. Güller, orkideler ve ayıcıklı çiçek buketleri fiyat noktasında biraz yüksek olabilir ama bütçenize göre muhakkak hazırlanabilecek şekilde buketler önerilir. Papatyalar, lilyum ya da kır çiçekleri fiyat performans olarak diğer çiçeklere göre hem daha uygun hem de daha avantajlı olabilir.


Barışma Çiçeği Sık Sorulan Sorular

Barışma Çiçeği Çeşitleri Nelerdir?

Çiçeklerin hepsi farklı kişilere barışma çiçeği olarak gönderebileceğiniz en özel ve zarif çiçek türleridir. Hepsinin anlamları birbirinden farklıdır ve kime göndereceğinize göre değişebilmektedir. Barışma çiçeği çeşitleri olarak, kırmızı güller, ayıcıklı gül buketi, kır çiçeği gül buketi, orkideler ve teraryumlar en çok tercih edilen çiçek türleridir.


Barışmak İçin Kırmızı Gül Kaç Adet Gönderilir?

Barışma çiçeği çeşitleri arasında kırmızı güller en çok tercih edilen çiçeklerdir. Klasiklerden vazgeçmeyenler için barışmak için 100 adet kırmızı gül göndermek her kadını mest edecek bir çiçek olacaktır.


Barışma Çiçeği Fiyatları Nasıldır?

Barışmak için tercih edeceğiniz çiçekler türüne ve hazırlanışına göre farklı fiyat seçenekleri ile karşınıza çıkacaktır. Güller, orkideler ve ayıcıklı çiçek buketleri fiyat noktasında biraz yüksek olabilir ama bütçenize göre muhakkak hazırlanabilecek şekilde buketler önerilir. Papatyalar, lilyum ya da kır çiçekleri fiyat performans olarak diğer çiçeklere göre hem daha uygun hem de daha avantajlı olabilir. 




Diğer Yazılarımız