Beyaz Gül Ne Anlama Gelir?

Beyaz Gül Ne Anlama Gelir?


·  Güller büyük bir sevgi ve hoşluğun simgesidir. Ve renklerine bakılarak farklı farklı anlamlara gelmektedir. Beyaz gül saflık, masumiyet ve sonsuzluk anlamlarına gelen değerli bir çiçek türüdür. Bunun yanında gençliği, aşkı ve sadakati de temsil eden beyaz güller düğünler için oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu nedenle bu çiçek türü genel olarak yeni başlangıçları da sembolize etmenin bir yolu olarak da görülmektedir.


Farklı Alanlar İçin Beyaz Gülün Anlamı


Beyaz güller tarih boyunca önemli ve farklı kültürel rollere sahip olmuşlardır. Bazen gülün saflığı ve neşeyi temsil ettiği ‘Cennetin Mistik Gülü’ olarak bilinir.  Bu sebeple genellikle orta çağ bahçelerinde çok kullanılırdı. Beyaz güller birçok farklı alanlarda farklı anlamlarda kullanılmaktadır. Beyaz gülün anlamları çok yönlü olduğu için onları hayatınızdaki diğer önemli kişilere hediye edebilirsiniz. Bunun dışında şu durumlarda beyaz güller genellikle kullanılır;

  • ·       Düğünler İçin Beyaz Güller: Beyaz gül, dünyada en geleneksel ve önemli düğün çiçeklerinden biridir. Bozulmamış ve en saf hali yansıttığı için bu güller düğünler için saf ve uygun bir renktir. Bu çiçeklerin saflığı temsil etmesi, onları romantik ve evlilik bağlarında temiz bir sayfayı andırıyormuş hissi ile kutlamalar için kullanılması açısından uygun bir çiçek yapar. Bu çiçek çoğu zaman bir umudu yansıttığı için de evlilik , düğün kullanımlarının yanı sıra aşkla ilişkilendirilerek onları hoş bir gelin buketi için de güzel bir seçenek haline getirir.
  • ·       Hastalar İçin Beyaz Güller: Beyaz güller yaşamdaki dengeyi tekrardan sağlamanın bir yolu olarak görülür. Bu yüzden beyaz güller sağlığın sembolü olarak hasta bir arkadaşınıza veya çevrenizdeki insanlara gönderebilmeniz için zarif bir seçenektir.
  • ·       Anneler Günü İçin Beyaz Güller: Beyaz gülleri kullanabileceğiniz bir diğer özel gün olarak anneler günü güzel bir seçenektir. Anneniz için beyaz güllerden oluşturulmuş sade ve zarif bir buket ya da saksıda güzel beyaz bir gül aranjmanı hoş bir seçenek olacaktır. Yani anneler günü için beyaz gül anlamı koşulsuz ve saf sevgiyi ifade ederek anneniz için yapacağınız mükemmel bir hediye olacaktır.
  • ·       Aşk İçin Beyaz Gül: Hayatınızdaki özel kişi için bir ilişkiyi kutlamak adına kullanılabilen beyaz gül buketleri tamamen saf beyaz güllerden oluşturulabilir. Veya farklı renklerde çiçek buketlerinin arasında yoğun beyaz güller kullanılarak da çok hoş bir görüntü elde edilebilir. Bir ilişkide beyaz gülün anlamı, aşk, sevgi, sadakat ve şefkati içerir.
  • ·       Mezuniyet Partileri İçin Beyaz Güller: Beyaz güllerin sıkça kullanıldığı alanlardan bir başkası da öğrencilerin başarılı bir son ve hayatta yeni bir başlangıca adım attıkları o güzel mezuniyet törenleridir. Mezun olmuş öğrencilere, başarılarının takdir edildiğini ve yeni başlangıçları için onlara umut ve güzellikler vermenin bir yolu olarak beyaz gül buketleri takdim edilir. Bu gibi durumlarda beyaz gül bol miktarda umut, heyecan ve pozitif enerji taşır.
  • ·       İş Tebriği İçin Beyaz gül: Aynı şekilde beyaz güller, pozitiflik, umut ve şans açısından yeni işe başlayan kişiler için güzel umutlar ve iyi şanslar dilemek adına tercih edilebilir.

 


Hazırlanışına Göre Beyaz Gül Çeşitleri Nelerdir?


Çiçeklerin belli amaçlara ve mekanlara göre belli hazırlanış şekillerinde çeşitleri vardır. Beyaz güller, çeşitli tarzlarda, etkinliklerde veya özel günlerde süslemek için kullanılabilir. Bu hazırlanışlarına göre beyaz gül çeşitlerini birlikte inceleyecek olursak;

  • ·       Solmayan kutuda gül: Solmayan beyaz güller kutuda ya da fanusta hazırlanabilir. Bu çiçekler mutlu etmek istediğiniz kişiye verilebilecek en değerli armağanlardan biridir. Solmayan gül, kurutulmuş veya yapay çiçeklerin aksine, taze çiçeklerden de farklı olarak sürekli bakım istemeyen ve hep güzelliğini ve duruşunu koruyan bir çiçek türüdür. Kutuda ya da bir fanusta hazırlanan solmayan beyaz güller kime alırsanız alın o kişiyi mutlu edebilecek zarifliktedir ve o kişiye ne kadar değerli olduğunu hissettirdiğinizin bir göstergesidir.
  • ·       Aranjman Gül Buketleri: Çiçeklerin bir arada estetik ve zarif görünmesi için çeşitli materyaller kullanılarak uyumlu bir halde oluşturulması veya sergilenmesidir. Bu noktada beyaz gül aranjmanları birçok durum için oluşturulmaktadır. Tasarımlarda saksı, vazo, kutu veya cam fanus kullanılabilir. Özel günler için doğum günü, yıldönümleri veya hediye amaçlı beyaz gül aranjmanları sade ve zarif bir hediye olacaktır.
  • ·       Ferforje Gül Tasarımları: Açılış, kutlama ya da düğün gibi özel günler için farklı bir tasarım istiyorsanız ferforje ayaklı Beyaz gül buketleri oluşturabilirsiniz. Şık ve taze çiçeklerden oluşan bu tasarımlar güzel dilekler için sık kullanılmaktadır.
  • ·       Çelenk Gül Tasarımları: Yine açılış, düğün ya da cenazeler için oluşturulan çelenkler beyaz güllerden oluşturulduğunda karşı tarafa büyük bir nezaket ve özen göstermek anlamlarına gelir.
  • ·       Süslemek İçin Beyaz Gül Kullanımı: Beyaz güller farklı tarzlarda etkinlik veya özel günlerde süslemek için kullanılır. Masa süsleri olarak bir çeşitlilik yapılabilir. Nötr tonlar, parlak tonlar ya da narin pastel tonlarda beyaz güller masalarda özel gün, davet veya toplantılar için zarif bir uyum sağlar.
  • ·       Arka Plan Kemer Tasarımları: Bir nişan, nikah ya da düğün organizasyonlarında arka plan olarak kemer şeklinde ya da bütünsel bir çiçek duvarı olarak beyaz güllerin olduğu bir tasarım ortamı romantikleştirip daha zarif bir hale getirerek sade bir yansıma oluşturur. Daha rustik romantik bir görünüm için de aralara yeşil yapraklar serpiştirerek birleştirilen beyaz güller çarpıcı bir ambiyans yaratacaktır.
  • ·       Pasta Süslemesinde Beyaz Gül: Katmanlı bir nişan ya da düğün pastasında genel olarak ustalıkla düzenlenmiş beyaz güller modası asla geçmeyen zamansız ve çok zarif bir görünüm sağlar.
  • ·       Beyaz Gelin Buketi: Beyaz güller çok yönlü ve nerdeyse her çiçek buketi tarzında kullanılabilir. Bağımsız bir beyaz gül buketi, zarif, sade ve minimalist bir tarz oluşturmak isteyen gelinler için klasik ve bir o kadar da şık bir seçenek olmuştur. En çok saten elbiseler, sade gelinlikler veya iki parça gibi basit, abartısız elbiselerle çok uyumlu bir bütünlük sağlarlar. Daha modern bir gelin buketi içinse, beyaz güller yapraklarla bütünleşip birleştiğinde inanılmaz bir ahenk ile öne çıkar. Parlak ve tropikal bir renk tonu seçtiyseniz, palmiye yaprakları veya monstera gibi cesur ve tropikal yapraklar beyaz gülleri farlı bir etki ile yansıtacaktır. Tonlu ve mat okaliptüs gibi yapraklar ise beyaz güllerle birleştiğinde daha şık bir ahenk oluşturacaktır. 

  • Beyaz Gül İle İlgili Sık Sorulan Sorular

     

        Beyaz Gül Neyi Sembolize Eder?

   Beyaz gül saflık, maneviyat ve masumiyetle ilişkilidir. Bu çiçekler genellikle yeni başlangıçlara eşlik eder. Ve birçok kültürde saflığı ve temizliği simgelemektedir. En çok tercih edilen en zarif ve sade çiçeklerden olan beyaz güllerin bazı kültürlerde ise hayranlığı ve yoğun aşkı simgelediği bilinmektedir.

Sevgililer Günü İçin Beyaz Gül Neyi İfade Eder?

Sevgililer gününde en çok kırmızı gül tercih ediliyormuş gibi gözükse de beyaz güllerde oldukça iyi bir seçimdir. Sevgililer Günü’nde beyaz güller, kırmızı güllerin sembolize ettiği tutkulu ve yoğun bir aşkın aksine, tatlı ve dingin bir aşkı sevgiyi ifade eder.

Beyaz Gül En Çok Hangi Durumlar İçin Tercih Edilir?

Beyaz Gül sembolizmleri, tarihte çok özel bir kültüre sahiptir. Çok farklı zamanlarda farklı anlamlara gelen durumlar için tercih edilir. Örneğin düğün çiçeği olarak en çok tercih edilen güllerden biridir. Bunun yanı sıra gelinler buketleri için sıkça tercih eder. Hayatınızdaki en özel kişi için, yıldönümleri veya doğum günlerinde, anneler günü ve mezuniyet törenleri gibi birçok durumda tercih edilen en zarif çiçeklerdir.




Diğer Yazılarımız