İstanbul Canlı Çiçek Fiyatları

İstanbul Canlı Çiçek Fiyatları


Canlı Çiçek Fiyatları

Canlı çiçek fiyatları, çok değişkenli faktörlere bağlıdır. Öncelikle salon, bahçe, ofis ya da balkonlar ve teraslar için yetiştirilen bu son derece özel olan canlı çiçek türleri genelde cazip fiyat seçenekleri ile en çok tercih edilen çiçek türleri arasındadır.

Saksı veya salon bitkileri çiçek fiyatları ile kazançlı ve yararlı bir alışveriş fırsatına sahip olabilirsiniz. Online olarak sipariş vereceğiniz zaman bütçenize göre seçenekler belirlenerek size sunulur. Sevdiklerinizi mutlu etmek isterken kendi cebinize de en uygun canlı çiçeği seçerek kazanç elde edebilirsiniz.


En Uygun Canlı Çiçek Fiyatları

Canlı çiçekler arasında en pahalı çiçek türünden en ucuz olan çiçek türüne kadar birçok seçenek mevcuttur. Bu birbirinden farklı çiçek seçeneklerini, tüm özellikleri ve fiyat aralıklarına göre online ya da çiçekçilerden gidip bakıp görerek tercih edebilirsiniz. Markaların koleksiyonlarında çok çeşitli fiyatlarda canlı çiçek koleksiyonları vardır. Her bütçeye uygun canlı çiçek fiyatları mevcuttur.

Çiçek fiyatları bitkilerin türüne, özelliğine ya da boyutuna göre farklılıklar gösterebilmektedir. Dekoratif olarak tercih edilen saksı canlı çiçek türleri biraz daha maliyetli olabilmekle beraber uzun ömürlü olmaları sayesinde satın alma sürecinden sonra da bütçenizi korumanıza olanak sağlar. En uygun canlı çiçek fiyatları olarak ise fideleri belirleyebiliriz. Bahçe bitkileri olarak değerlendirilen fideler istenilen şekilde ekilebilir. Çiçekçi ve çiçek seralarının satış noktalarından temin edebileceğiniz fide ya da fidanlara ekonomik bir bütçe ile sahip olabilirsiniz.


Canlı Çiçek Nedir?

Bir bitkinin, üreme organlarını taşıyan çoğu güzel kokulu, renkli bölümlerinin adıdır. Canlı çiçekler ömürleri kısa oldukları halde en çok ilgi gören çiçeklerdir. Çünkü hoş kokuları ve yaşattıkları hisler insanı bambaşka bir yere alıp götürüverir.

Yapay ve kuru çiçeklere oranla çok daha fazla tercih edilebilmektedir. Özellikle özel günlerde her zaman tercih edilen canlı çiçeğin yeri bir başkadır. Karşınızdaki kişiyi şımartabilecek cesur ve görkemli çiçeklerin anlamı canlı çiçek olduğunda iki kat artar.


Canlı Çiçek Bakımı Nasıldır?

Çok sevilen ve bir o kadar da uzun ömürlü olamayan canlı çiçeklerin biraz daha yaşam sürelerini arttırabilmek mümkündür. Bu da onlara duyulan özel ilgi ve bakım sayesinde gerçekleşebilir.

Evinizin, bahçenizin ve balkonların olmazsa olmazı dostlarınız canlı çiçeklerin ölmemesi ve daha sağlıklı büyüyebilmesi için bazı bakım önerileri vardır. Çiçekleriniz maalesef ki özel bir bebek gibi bakıma muhtaçtırlar. Bakımları yapılmadığı zaman her canlı gibi yaşamsal faaliyetlerini yitirebilirler. Çünkü adı üstünde onlar birer “canlı” dır. Ve bu yüzden çiçek bakımı hakkında bilgi sahibi olmak da son derece önemlidir. 


Canlı Çiçek Bakım Koşulları

Canlı çiçeklerin bakımı için bulundukları ortamı dengeli hale getirebilmek oldukça önemli bir husustur. Bunun için;

Sıcaklık

Bir canlı çiçek türü olan saksıdaki tüm çiçeklerin hayati faktörlerini devam ettirebilmesi için bulunduğu ortamın sıcaklığı çok önemli bir kriterdir. Kış mevsimi yani soğuk zamanlarda saksı bitkilerinin sıcaklık ortamı en az 17 derece olması gerekirken yaz aylarında ise serin ortamlar tercih edilmelidir. Sıcaklık canlı çiçeklerinizin yaşam kalitesini etkileyen en önemli unsurdur.

Nem Dengesi

Bazı bitkiler özelliklerine göre durdukları yerde sürekli nem ihtiyacı hissederler. Nem isteyen bu bitkilerin de kurumaması için yapraklarının sürekli ve düzenli olarak bir fısfıs yardımı ile ıslatılarak nem dengesi sağlanmalıdır. Diğer yandan sürekli nem isteyen bu tür bitkiler güneş ışığını da hiç sevmezler ve güneş olmayan yerlerde muhafaza edilmelidirler.

Işık

Canlı çiçekler kapalı, ışık olmayan ortamları sevmezler ve ışıksız ortamlar yapraklarını dökmelerine sebep olur. Bu sebeple canlı çiçekler yeteri kadar aydınlık ve az güneş olan ortamlarda tutulmalıdır.

Havalandırma

Canlı çiçeklerin yaşamını sürdürebilmesi için eğer bahçe ya da balkonda tutulmuyorsa, ev ortamındaki bitkiler için sık sık havalandırma gereklidir. Canlı çiçekler havalandırılmayan bir ortamda bakılırsa canlılığını kısa sürede kaybeder. Açık alanda tutulan çiçekler içinse yağmur ve aşırı rüzgarlı havalara dikkat edilmelidir. 


Canlı Çiçek Bakım Aşamaları

Canlı çiçekler birtakım bakım işlemlerine tabi tutulmalıdır. Daha uzun ömürlü ve canlı renklerini koruyabilmeleri adına bu bakımlar düzenli olarak yapılmalıdır. Bu bakım işlemleri şu şekilde sıralanabilir:

Sulama Yapma

·      Her canlı çiçek bakımı temel aşamalarından biri sulama veya nem dengesini sağlamaktır. Canlı çiçekler susuz kaldıklarında toprağın verimi azalacağı için çiçeklerin canlılığını yitirmesine sebep olur

·      Canlı çiçekler vazoya konulduysa suyu düzenli olarak değiştirilmeli, saksıda bakılan canlı çiçeğiniz varsa da toprağı düzenli olarak sulanmalıdır.

·      Saksının toprağında biriken fazla su mutlaka sızdırılmalıdır.

·      Bir diğer önemli nokta ise kireçli su kullanmamaktır. Arıtılmış veya bir gece dinlendirilmiş su canlı çiçekler için uygundur. Ve sulama yapılacak suyun sıcaklığı oda sıcaklığında olmalıdır.


Budama

·      Canlı çiçekleriniz özel bir buketse kurumuş yapraklar temizlenmeli, saksı çiçeği ise de hızlı uzayan ve bodur gövdeli bir çiçekse alt kısımlardan başlanarak mutlaka budama işlemi yapılmalıdır.

·      Budama işlemi genellikle canlı çiçeğin gelişme dönemlerinde yapılmalıdır.

·      Canlı çiçeklerinizin üzerinde solmuş bitkiler varsa bir makas yardımı ile kesilmelidir.

Gübreleme İşlemi

·       Canlı çiçeklerin ihtiyaç duyduğu bazı elementler vardır. Bu elementleri içeren gübreler ile gübreleme işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

·       Gübreleme işlemi canlı çiçeklere genellikle büyüme dönemlerinde uygulanmalıdır.

        İlaçlama Yöntemi

·       Canlı çiçekler bazı durumlardan ötürü hastalanabilirler. Bu yüzden ilaçlama yöntemi uygulanmalıdır.

·       İlaçlama yönteminde çiçeklere göre dozu iyi ayarlanmalıdır.

         Saksı ve Toprak Değişimi

·       Eğer canlı çiçekleriniz saksı bitkisi ise düzenli olarak saksı değiştirmemek gerekir. Bu bitkilerinize zarar veren bir durumdur.

·       Canlı çiçeğinizin toprağı, besin maddelerini kaybetmişse, ve pH değerinde azalma olmuşsa veya bitkiniz saksısına sığamayacak büyüklüğe ulaşmışsa saksısı ve toprağı yenilenmelidir. 


En Güzel Canlı Çiçek Türleri Hangileridir?

Her canlı çiçek kendi bünyesinde ayrı bir güzelliğe sahiptir. Hiç şüphesiz kötü olan bir çiçek yoktur. Bazı çiçekler canlı çiçekler arasında en çok tercih edilen ve en güzel türlerdir. Bunlardan bazıları:

  1. ·       Menekşe
  2. ·       Begonvil
  3. ·       Güller
  4. ·       Orkideler
  5. ·       Sardunya
  6. ·       Kamkat
  7. ·       Kalanşo
  8. ·       Sukulent

 


Canlı Çiçek İle İlgili Sık Sorulan Sorular


Hangi canlı çiçekler uzun ömürlüdür?

Canlı çiçekler arasında uzun ömürlü olan bazı türler gelincik çiçeği, ezan çiçeği, kasımpatı, ekinezya çiçeğidir.

En çok tercih edilen canlı çiçek türleri nelerdir?

En çok tercih edilen salon, bahçe, ofis ya da balkonlar ve teraslar için yetiştirilen bu son derece özel olan canlı çiçek türleri genelde cazip fiyat seçenekleri ile en çok tercih edilen çiçek türleri arasındadır.

Salon çiçekleri nelerdir?

Salon çiçekleri olarak tercih edilen bitkiler, devetabanı, areka palmiyesi, orkide, menekşe, kaktüstür . 




Diğer Yazılarımız