Evlilik Yıldönümünde Alınabilecek Çiçekler

Evlilik Yıldönümünde Alınabilecek Çiçekler


Evlilik sürecinin en özel ve güzel günleri hiç şüphesiz evlilik yıldönümleridir. Herkes eşini bu özel günde mutlu etmek ister, romantik olmak ve hediyeler alarak onu şaşırtmak ister. Bu özel gün gelip çattığında ise erkekler çoğu zaman ne alacağına bir türlü karar veremez. Ve eşlerine genellikle çiçek almak için araştırmalara başlarlar.

Tabi ki bu durumda sadece erkekler hediye düşünmez fakat evlilik yıldönümünde çiçek almayı genellikle erkekler düşünür. Çiftler birbirlerine ne kadar değer verdiklerini bu özel günlerinde tekrardan hatırlayarak aşklarını tazeler. Bu özel günde alınacak yıldönümü çiçekleri, eşinize olan duygularınızı en kibar hali ile hissettirmeniz ve onu mutlu etmeniz için en zarif yoldur.


Evlilik Yıldönümünde Alınabilecek Çiçek Türleri Nelerdir?

Evli çiftler özellikle de evliliğin ilk yıllarında gün geçtikçe daha çok sevgilerini belli etmek isterler. Bu evlilik yıldönümleri de çiftler adına her geçen saniye yeniden sevebilmek için muhteşem bir sebeptir.

Evlilik yıldönümleri maalesef ki çiçeksiz olmaz. Eşleriniz için güzel bir yemek planı, şık bir hediye almanın dışında ya akşam yemeği öncesi işe, ofise gönderilen bir yıldönümü çiçeği ya da akşam yemeğine ithafen hediye ile birlikte verilen çiçek kadınlar için unutulmaz bir anıdır. Kafası karışan çiftler için en ideal ve uygun yıldönümü çiçeklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

·       Gül: Hiç şüphesiz evlilik, aşk, sevgili ve eş konusunda hediye edilmek istenen çiçekler arasında özel günlerde ilk akla gelen çiçek güldür. Güller her durumda olduğu gibi yıldönümlerinde de her zaman baş rol oyuncularıdır. Güller arasında ise en çok tercih edileni kırmızı güllerdir. Diğer renk güllere kıyasla kırmızı güllerin anlamı da evlilik yıldönümü çiçeği olarak en uyumlu çiçektir. Bu eşsiz çiçek güzel kokuları ile büyüleyicidir ve aşkın sembolüdür. Romantizmin sembolü olan kırmızı güller, evlilik yıldönümü için klasik fakat uygun bir hediyedir.

·       Orkide: Asilliğin ve zarafetin çiçeği olarak bilinen orkideler aşk için de eşsiz bir çiçektir. Evlilik yıldönümü için seçim yaparken bu zarif ve asil orkide çiçeklerini tercih ederek eşinizi mutlu edebilirsiniz. Orkide çiçeği, güzelliğiyle, kokusuyla ve baş döndüren asilliği ile en çok tercih edilen çiçeklerdendir. Eşinize almak istediğiniz orkide çiçeği ile onu memnun etmeme durumunuz neredeyse imkansızdır. Beyaz orkide saf sevgiyi, mavi orkide eşsiz bir aşkı, mor orkide ise sevecenliği ve samimiyeti temsil etmektedir. Orkide çiçekleri çok güzel bir kokuya sahiptirler ve bulundukları ortamın havasını hemen değiştirirler.

·       Papatya: Papatyalar her zaman masum ve en göz alıcı çiçeklerden olmuştur. Evlilik yıldönümlerinde, sadelikten yana olan kadınlar için tercih edilebilecek en doğal kır çiçekleridir. Bu çiçekler sadeliği ve zarifliği ile birçok kadının en sevdiği çiçekler arasında yer almaktadır. Bu yüzden şık ve sade bir papatya buketi evlilik yıldönümü çiçeği olarak tercih edilerek eşinize sevginizi sunmanın en doğal hali olacaktır.

·       Lilyum: Lilyum çok güzel ve zarif bir çiçektir. Umut, sevgi ve masumiyeti temsil eden bu çiçekler de evlilik yıldönümleri için güzel bir seçenektir. Gül ve orkide çiçekleri gibi klasik tercihlerden uzaklaşmak istiyorsanız ve daha farklı hissettirmek istiyorsanız lilyum çiçeğini tercih etmelisiniz. Farklı aranjmanlarla hazırlatabileceğiniz bu çiçek hoş bir evlilik yıldönümü seçeneği olacaktır. Farklı renk seçenekleri de olan lilyumların özellikle beyaz renkli olanları sevdiğiniz kişinin kalbini fethedebilir. Zarif ve ince yapısı ile oldukça sık tercih edilen evlilik yıldönümü çiçeği olup özel günlerinizi taçlandıracak bir çiçektir.

·       Solmayan Güller: Son zamanların trend çiçeği olan solmayan güller, özellikle çiftlerin en çok tercih ettikleri yıldönümü çiçekleri kategorisinde yer almaktadır. Solmayan güller özel bir işlemden geçirilerek ömrü 2 ile 4 yıla kadar uzanan çiçeklerdir. Bir nevi şoklama uygulanan bu güller, formlarını ve renklerini koruyabilen çok hoş ve kalıcı çiçeklerdir. Sevdiklerinize bu özel günlerin anısına hatıra bırakmak istiyorsanız kalıcı olduğu için evlilik yıldönümlerinizde tercih edebileceğiniz özel çiçeklerdir.

·       Lale: Zambakgillerden bir tür olan olan lale çiçeği zarif görüntüleri ve kokularıyla sevdiklerinize hediye edebileceğiniz farklı bir çiçek seçeneğidir. Evlilik yıldönümlerinde farklılık arayanlar için özel ve güzel bir çiçek türüdür. Şık bir buket olarak hazırlatabilirsiniz. Sade ve zarif bir bukette hazırlanmış laleler eşlerinizi mutlu edebilecek güzel bir çiçektir.


Evlilik Yıldönümü Çiçekleri Nasıl Olmalıdır?

Evli çiftler için özel ve anlamlı bir gün olan evlilik yıldönümleri, eşlerin birbirlerini mutlu etmeleri ve birbirlerine olan sevgilerini daha anlamlı hale getirebilmeleri için bir fırsattır. Eminiz ki birçok çift eşlerine bu özel gün dışında da sürekli çiçek alıp hediye ediyordur ve onu çok mutlu ediyordur. Fakat bu özel günün olmazsa olmazı çiçeklerdir. Ve unutmayın ki her kadın evlilik yıldönümlerinde hediyeden ya da programlanmış özel bir yemekten önce mutlaka çiçek beklentisi içinde olur. Bu onların doğasında olan bir durumdur.

Sevdiğiniz için siz de her şeyden önce mutlaka bir çiçek almayı düşünmelisiniz. Fakat bu konuda kararsız olabilirsiniz ve nasıl bir çiçek yaptıracağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Çok çeşitli çiçek modelleri ve aranjmanları kafanızı karıştırmanıza neden olabilir. Gelin birlikte evlilik yıldönümleri çiçeklerinin nasıl olması gerektiğine birlikte bakalım:

·       Şık Buket Aranjmanı: Seçmiş olduğunuz çiçeklerden hazırlatabileceğiniz güzel bir tasarım buket aranjmanı bu özel gün için en sık tercih edilen çiçek modelidir. Genellikle yemeğe veya eve giderken eşinize ellerinizle hediye edeceğiniz zamanlar tercih edilebilir. Güllerden, papatyalardan veya lilyumlardan hazırlatabileceğiniz buketler şık sunumlarıyla oldukça hoş görünmektedir.

·       Vazoda Çiçek Aranjmanı: Şık bir vazoda hazırlatabileceğiniz çiçek çeşitleri ile oldukça şık ve zarif görünen bu çiçek aranjmanları genellikle eşinize evde tekken veya iş yerine göndererek şaşırtmak istediğinizde tercih edilebilir. Güllerden, papatyalardan veya lalelerden yaptırabileceğiniz bu aranjman sunumları ile eşinize evlilik yıldönümünde hediye edebileceğiniz anlamlı bir hediye olacaktır.

·       Kutulu Aranjman Çiçekler: Şık kutularla hazırlanan bu çiçek aranjmanları oldukça sade ve zarif görünmektedir. Kutu içerisinde sunulduğu şekilde bozulmadan da kuruyabildikleri için uzun süre ev veya ofis de bir köşeyi şenlendirebilir. Özellikle güllerin tercih edildiği kutu aranjmanları evlilik yıldönümlerinde çok şık bir tercih olabilmektedir. Yanında başka hediyelerle de son derece anlamlı bir yıldönümü çiçeği olacaktır.


Evlilik Yıldönümü Çiçeği Sık Sorulan Sorular

Evlilik Yıldönümlerinde Hangi Çiçekler Tercih Edilir?

Bu özel günde alınacak yıldönümü çiçekleri, eşinize olan duygularınızı en kibar hali ile hissettirmeniz ve onu mutlu etmeniz için en zarif yoldur. Evlilik yıl dönümlerinde en çok tercih edilen çiçekler güller, orkideler, papatya, lilyum ve solmayan güllerdir.


Evlilik Yıldönümü Çiçeği Nasıl Olmalıdır?

Buket aranjmanı bu özel gün için en sık tercih edilen çiçek modelidir. Fakat vazoda çiçek aranjmanları ya da şık kutulu çiçek aranjmanları da evlilik yıldönümü için ideal olan çiçek aranjmanlarıdır.


Evlilik Yıldönümü İçin En Çok Tercih Edilen Çiçek Hangisidir?

Bu özel günlerin en vazgeçilmez çiçeği hiç şüphesiz kırmızı güllerdir. Diğer renk güller de tercih edilebilir. 




Diğer Yazılarımız