Saksı Çiçeği Çeşitleri ve Fiyatları

Saksı Çiçeği Çeşitleri ve Fiyatları


Saksı çiçekleri birçok kişi tarafından çok sevilmektedir. Bu çiçekleri karşı bazı insanların ayrı bir aşkı vardır. Aynı zamanda çoğu insan kendine huzur ve enerji verdiklerini düşündükleri için de saksı çiçeklerini yetiştiriyor.


Artık hediye olarak da sıkça tercih edilmekte olan saksı çiçekleri özel günlerde de tercih edilmeye başlandı. Aynı zamanda evinizde, ofisinizde, balkonunuzda ya da tüm yaşam alanlarınızda dekorasyon olarak da kullanılan bu mekanlara farklı bir hava katan çiçeklerdir. Yaşam alanlarımızı güzelleştiren ve nefes aldıran bu çiçeklerin birçok çeşidi vardır. Bu çeşitleri şu şekilde sıralayabiliriz:


·       Orkide Saksı Çiçeği: Saksı çiçek çeşitleri arasında belki de en zarif ve şık olan çiçeklerin başında gelir. Bu yüzden de saksı çiçekleri arasında en çok sevilen çiçek orkide diyebiliriz. Diğer taraftan orkide çiçeği, zarif ve çok şık görüntüsü ve muhteşem kokusunun yanı sıra bakımı da zor bitkiler arasında yer almaktadır. Orkide alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan bazıları, orkidenizi seçerken çiçekleri olgun olanlardan ziyade tomurcuklu olan orkideleri tercih etmenizdir. Çünkü açmış yapraklar dökülme evresinde demektir. Çiçeklerinin yaprakları leke ve benekli olan orkideler hasta olabilir buna dikkat etmelisiniz. Bir diğer önemli nokta ise köklerini kontrol etmektir. Kökleri siyah veya koyu kahverengi ise ölü köktür ve tercih edilmemelidir.

·       Bonsai Saksı Ağacı: Bonsai saksı çiçeği bir uzak doğu bitkisidir ve minyatür bir ağaç türüdür. Bu bitkinin kelime anlamı da “saksıdaki ağaç” anlamındadır. Bonsai bitkisi minyatür bir bitki olmasın rağmen normal boylarda ağaçlar ile aynıdır. Bu saksı çiçeği çeşidi olan ağaç, direk güneş ışığından hoşlanmaz, soğuk ve rüzgardan da korunması gerekir. Bu bitki genel olarak nemli havalardan hoşlanır. Bakımı noktasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey sulama yapılmasıdır. Bu bitkinin toprağının kurumaması gerekmektedir. Böylece çok daha sağlıklı bir gelişime sahip olacaktır.

·       Drisine Lemon Saksı Çiçeği: Saksı çiçekleri arasında en çok sevilenlerden biri de drisine lemon çiçeğidir. Bu muhteşem çiçek görüntüsü sebebiyle bazen yucca çiçeği ile karıştırılabilir. Fakat tamamen farklı iki bitkilerdir. Bu bitki aydınlık ve yarı gölgeli alanları sever. Böyle ortamlarda çok daha sağlıklı ve hızlı büyüyüp gelişen bir çiçektir. Bu saksı bitkisi, güneşin direk olarak alacağı ışıklardan olumsuz etkilenecektir. Çiçeğinizin yaşı küçükse mutlaka her yıl toprağını yenilemelisiniz. Yaşlı çiçeklerde bu durum 3 yılda bir yeterli olacaktır. Dirisine Lemon çiçeğini sularken suyu toprağa dökmemelisiniz çiçeği üstten sulamalısınız.

·       Pachira Saksı Çiçeği: Pachira saksı çiçeği yaygın olarak bulunan bir ağaç türüdür. Ve para ağacı olarak adlandırılır. Aslında bu bitki türü, ebegümecigiller familyasından bir bataklık bitkisidir. Bulunduğu yerler oldukça sulu alanlardır. Fakat bataklık bitkisi diye fazla su verilmesi gerektiği anlamına gelmez. Sık sık sulama köklerinin çürümesine neden olur. Kökleri temiz hava ister. İri, parlak ve canlı yeşil renk yaprakları ve kalın ilgi çekici gövdesi ile hem dekoratif hem de oldukça şık görünen bir saksı bitki çeşididir.

·       Monstera-Deve Tabanı Saksı Çiçeği: Monstera bitkisi saksı çiçekleri çeşitleri arasında en çok tercih edilen çiçeklerden biridir. Özellikle son dönemlerde dekorasyon amaçlı evlere, ofislere ve yaşam alanlarına büyük ve geniş yaprakları ile farklı havalar katarak güzelleştiren bir saksı çiçeği olmuştur. Bakımı için de dikkat edildiği zaman evinize havadar, tropikal bir his katan parlak, koyu yeşil delikli yapraklarını sağlıkla yetiştirir. Hemen hemen bütün bölgelerde yetişme imkanı olan bu çiçek, oldukça özel bir bitkidir.

·       Yucca Saksı Çiçeği: Dayanıklı ve uzun süre bakılabilen bir bitki olan yuka bitkisi, evlerde ve ofislerde görselliği ile şık alanlar yaratan gösterişli bir saksı çiçek türüdür. Yuka bitkisi, kolay bakımı ile tercih edilen bir bitkidir. Soğuğa karşı dayanıklı olması nedeniyle de dış mekanlarda, bahçe ve balkonlarda da sıkça tercih edilir. Yeşil sert yaprakları ve sağlam gövdesi ile son derece şık görünen bu bitki dekorasyon için de kullanılır. Güçlü dalları ve gösterişli yapıları ile dikkat çekerler. Odunsu gövdelere sahip olan bu bitki, uzun süre evde bakılabilen sıcağa da soğuğa da oldukça dayanıklıdır. Dayanıklı yapısı ve sık sulama ihtiyacı duymayan bu bitki bu nedenle yaygın olarak tercih edilir.

·       Antoryum Saksı Çiçeği: Antoryum çiçeği saksı çiçekleri çeşitlerinden biridir. Antoryum çiçeği, misafirperverlik, mutluluk ve bereket anlamlarını taşıyan bir çiçek çeşididir. Aynı zamanda zenginliği ifade eden çiçek hem kesme çiçek olarak hem de topraklı saksıda yetiştirilir. Boylarına ve renklerine göre birçok çeşidi vardır. Küçük boy antoryum, seramik saksıda orta boy antoryum, seramik saksıda küçük boy antoryum ve kırmızı antoryum aranjmanları olarak satışa sunulan bir çiçektir. Saksı çiçeği çeşidi olarak sıkça tercih edilen bir bitkidir.

·       Arakorya Çamı Saksı Çiçeği: Arakorya çamı bitkisi saksı çiçeği çeşitleri arasından bir bitki türüdür. Yavaş büyüyen bir bitki olarak bilinen bu çiçek, humusça zengin toprakları severler. Çok sert ve pulsu, dikensi yapraklara sahiptir. Yaprakları uzun ve geniş, uçları sivridir. Yer değişikliğinden pek hoşlanmayan bu bitki geldikleri ortama da kolay kolay alışamazlar. Ev, ofis ve iş yerleri gibi yaşam alanlarına enerji katan yeşil bitkilerdir. Uzun süre bakılabilen ve dayanıklı çiçekler olarak bir bitkidir. Direk gün ışığına maruz kalmaması gerekir fakat bol bol hafif gün ışığını severler. Hızlı büyüyebilmesi için aydınlık ortam gereklidir. Arakorya çamı çiçeği, az ışık aldığı zaman yeterli beslenemez bu sebeple de yapraklarında solma ve dökülüp kararmalar meydana gelebilir.


Saksı Çiçekleri Fiyatları

Saksı çiçekleri fazla yer kaplamayan fakat bulundukları alanın havasını da anında değiştirebilen çiçeklerdir. Bu saksı çiçeklerinin fiyatları birçok faktöre bağlı olarak oldukça farklılıklar göstermektedir. Bitkilerin türüne, büyüklüğüne göre çok değişkenlik gösteren bir durumdur.

Saksı çiçeklerinin fiyatları noktasında dekorasyon amaçlı kullanmak istediğiniz devasa saksı ağaçları da vardır. Ya da daha minyatür olanları. Tüm etkenlere bağlı olarak seçeceğiniz çiçeğin türü ve büyüklüğü fiyat noktasında çok önemli bir kriterdir. Bütçenize göre belirleyeceğiniz ve isteyeceğiniz saksı çiçeği evlerinize farklı havalar katabilecek bitkilerdir.


Saksı Çiçekleri Sık Sorulan Sorular

Saksı Çiçekleri Çeşitleri Nelerdir?

Yaşam alanlarımızı güzelleştiren ve nefes aldıran bu çiçeklerin birçok çeşidi vardır. Bunlar, orkide, bonsai ağacı, drisine lemon, yucca, monstera, arakorya çamı, antoryum saksı çiçekleridir.


Saksı Çiçekleri Fiyatları Nasıldır? 

Bu saksı çiçeklerinin fiyatları birçok faktöre bağlı olarak oldukça farklılıklar göstermektedir. Bitkilerin türüne, büyüklüğüne göre çok değişkenlik gösteren bir durumdur. Tüm etkenlere bağlı olarak seçeceğiniz çiçeğin türü ve büyüklüğü fiyat noktasında çok önemli bir kriterdir.


Bakımı Kolay Saksı Çiçekleri Nelerdir?

Bazı bitkilerin bakımları çok daha kolay olduğu için daha fazla tercih edilmektedir. Bunlardan bazıları, orkide, difenbahya, yucca ve monstera bitkisidir. 




Diğer Yazılarımız