Sevgililer Gününde Hangi Çiçek Alınır?

Sevgililer Gününde Hangi Çiçek Alınır?


Sevgililer günü, her yılın 14 Şubat günü çoğu ülkede kutlanan özel bir gündür. Eğer sevgililer gününde sevgilinize ne hediye alacağınıza karar veremediyseniz ona hediyelerin en anlamlısı olan güzel bir çiçek armağan edebilirsiniz. Rengarenk buketler, şık saksı çiçekleri, zarif güller, ortancalar ile hazırlanan en özel hediyeler ile sevgilinizi mutlu edebilirsiniz. Sevgilinize çiçek göndermek için bir gün varsa o da sevgililer günüdür.

Fakat sevgiliye alınacak çiçek, onun zevk ve ilgisine göre değişkenlik gösterir. Sevgiliniz için bu özel günde çiçek göndermeyi tercih ediyorsanız öncelik olarak onun sevdiği çiçeklerden ya da sevebileceğini düşündüğünüz türlerden ilham alabilirsiniz. Sevgiliniz için onun zevki ilk kriteriniz olmakla birlikte aslında içinizden gelen her çiçeği alabilirsiniz. Burada önemli olan şey ona kendini değerli hissettirebilmektir. Ancak bazı özel günlerin çiçekler üzerinde olan etkisi sayesinde bazı çiçekler biraz daha özel hale gelmiştir.


En Popüler Sevgililer Günü Çiçekleri ve Anlamları Nelerdir?

Sevgililer günü yaklaştıkça bocalayan ve ne hediye alacağına bir türlü karar veremeyen kişiler ya da aldığı hediyeye ek olarak bunu güzel bir çiçekle taçlandırmak isteyenler alacakları çiçeklerin türüne, anlamına, rengine göre bir arayış içine giriyor. Buna biraz olsun yardımcı olabilmek için gelin hep birlikte sevgililer günü çiçekleri ve anlamları nelerdir bakalım;

 

·       Güller: Sevgililer gününü en özel kılan çiçektir aslında gül. Ondan bahsetmeden sevgililer günü çiçeklerinden bahsetmek çok da mümkün değildir. Güllerle alakalı tercih edebileceğiniz birden fazla seçenek mevcuttur. Tatlı bir çikolatanın yanında tek bir gülden tutun da koca bir gül buketine ya da gül yapraklarına kadar her haliyle aşk ve romantik dolu bir seçenek olabilir.

·       Papatyalar: Papatyaların adını duyduğunuzda bile aklınıza hemen sevgi sözcükleri geliyor olmalı. Papatyalar da sevgililer günü için çok tercih edilen seçenekler arasındadır. Bu çiçeğin de anlamı rengine göre değişkenlik gösterir. Beyaz papatyanın anlamı “saflık, masumiyet ve sonsuz sevgi” iken sarı papatyalar içtenlik, samimiyet ve cana yakın olmayı temsil eder.

·       Orkideler: Sevdiğinize alabileceğiniz biraz daha uzun ve dayanıklı olan orkidelerin doğurganlığı, düşünceyi, güzellik ve çekiciliği sembolize ettiği düşünülmektedir. En çok tercih edilen beyaz orkidelerin masumiyet, saflık ve zarifliği, pembe orkidelerin kadınlık, zarafet ve mutluluğu temsil ettiği bilinir. Sevgiliniz yoksa bile hayatınızdaki en değer verdiğiniz kadınlara annenize, ablanıza sevgililer gününde alınabilecek en güzel çiçeklerdendir.

·       Şakayık: Şakayık çiçeği gösterişli ve zarif bir çiçektir. Şakayık çiçeğinin en bilinen anlamaları şefkat, empati, şans, mutlu bir evlilik ve romantizmdir. Sevgililer gününde tercih edilebilecek özellikle evlilik adımları atmayı düşündüğünüz biri varsa özel bir çiçektir.

·       Gardenyalar: Muhteşem kokusu ile insanı mest eden bu çiçek yapı olarak gür bir çiçektir. Gardenya çiçeği, saflığı ve iyiliği ifade eden bir çiçektir. Bu simgeleri en çok temsil eden ise beyaz gardenyalardır. Pozitif enerji ile de ilişkilendirilen gizemli bir çiçektir.

·       Zambaklar: Bir diğer adıyla lilyum çiçeği olarak da bilinir. Anlam olarak bakıldığında saflık ve doğurganlığı temsil etmektedir. Ancak anlamı zambak türüne, kültüre ve rengine göre değişebilir. Asaleti de simgelediği bilinen zambaklar ile sevdiğiniz kişilere sevgililer gününde alternatif olarak hoş sürprizler yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kediler için son derece zehirlidirler. Evcil kedisi olan kişilerin dikkat etmesi gerekir.

·       Ayçiçekleri: Son zamanların en trend moda olan çiçekleri ile sevdiğinize sevgililer gününde farklı bir duygu hissettirebilirsiniz. Ev dekorasyonunda güzel vazolar ile bütünleşen ayçiçekleri buketleri güneş ışığını andıran canlı sarı yapraklarıyla çarpıcı bir güzellikte değil aynı zamanda anlam dolu. Mutluluğu, uzun ömürlülüğü, dürüstlüğü, hayranlık ve bağlılığı simgeler sevgililer günü için eş ya da sevgililere farklı ve en anlamlı hediyedir.


Sevgililer Gününde Alınacak Çiçekler İçin Ne Yapılmalı?

Sevgililer gününde sevgilinize çiçek almak çoğu insan için düşündüğünden çok daha karmaşık bir haldir. Seçeceğiniz çiçeklerin rengi, türü ve şekli alacağınız kişi için belirli bir mesaj verebilir ve ilişki hakkındaki ciddi duygularınızı gösterebilir. Bu sebepler doğrultusunda sevgililer günü için size kolaylık sağlamak adına farklı çiçek türlerinin anlamlarının dışında bazı öneri ve ipuçlarımız olacak. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak şu şekilde sıralayabiliriz;

Öneri ve İpuçları

·       Birlikte olduğunuz kişinin sevdiği çiçeği biliyor olmak ve bunu almak, alacağınız çiçeğin anlamı ne olursa olsun kendisinin favori çiçeğini almak, onu dinlediğinizi, dikkatinizi, onu önemsediğinizi ve onun hakkında bilgi edinmekten hoşlandığınızı gösterir. Ve bu da kendisinin değerli hissetmesini sağlar.

·       Eşinize sevgililer gününde, güzel anıları geri getirmek aşkınızın zaman içinde nasıl büyüdüğünü göstermek için düğününüzden veya geçmişteki yaşadığınız duygusal veya romantik bir olaydan çiçekler kullanabilirsiniz.

·       Alacağınız çiçeğe karar verip bu konuda netsiniz diyelim, fakat çiçeği tek başına vermek istemiyorsunuz. Bununla ilgili çikolatalar her zaman bir buket çiçeği tamamlamada kurtarıcı olmuştur. Marketten alınmış sıradan bir çikolata yerine şık kutulu bir çikolata veya çikolata kaplı meyveler gibi alternatifleri düşünebilirsiniz.

·       Biriyle ilk buluşmanızı gerçekleştirecekseniz ve bu yeni randevuyu benzersiz kılmak istiyorsanız farklı ambalajlı zarif bir buket tercih edebilirsiniz.

·       Zaman ve mekan, vereceğiniz çiçeklerin türü veya rengi kadar önemlidir. Sevdiğiniz kişiye baş başa kalarak vermek istediğinizde aranızdaki duygu yoğunluğu ve romantiklik yüksek seviyede olacaktır. Ya da sevgililer gününün sabahında sevdiğinizin kapısına veya ofisine göndermiş olacağınız bir buket onu şaşırtacak ve bu an aklına kazınacaktır.

·       Yine sevgililer gününe denk getirmiş olduğunuz özel bir hediye varsa telefon, yüzük, kolye ya da değerli bir hediye gibi bunu vermek içinde güzel bir çiçek buket tercih edebilirsiniz. Günümüzde de trend hale gelen buketler arasına gizlenmiş minik hediyelerin anlamını daha hoş bir hale getirmek için de çiçekler kullanabilirsiniz.


Sevgliler Günü Çiçeği Sık Sorulan Sorular

 

Sevgililer gününde hangi renk çiçek alınır?

Sevgililer gününde her yer kırmızı renklerle bir cümbüş edasında olsa da sizin alacağınız çiçeğin rengi tamamen içinizden geldiği gibi olabilir. Bu daha çok almak istediğiniz kişinin de zevkine ve tarzına göre değişmektedir. Ama tam olarak karar veremiyorsanız bu özel günde en çok tercih edilen çiçek tartışmasız kırmızı güller olmuştur. Bu çiçekler “seni seviyorum” diyemeyenler için en etkileyici yoldur.

Sevgililer gününde erkeğe çiçek alınır mı?

Erkekler için çiçekler neden alınmasın, herkes şaşırtıcı bir sürprizle çiçek almaktan hoşlanır ve erkekler de artık alışılagelmedik bu durumları bekleyebilir ya da bundan mutlu olabilir. Arkadaşlığınızı, sevginizi, takdirinizi veya başarısını kutlamak için sevgililer gününde de bugün erkeklere çiçek vermek tamamen kabul edilebilir bir durumdur.

Sevgililer günü çiçeği nasıl olmalı?

Sevgililer gününde verilecek çiçeğin onun renklerine uygun kraft kağıtlar yardımı ya da daha modern halde bir buket haline dönüştürülmesi daha şık olacaktır. Saksı çiçeklerinden ziyade sevgililer gününde genel olarak buketler tercih edilmeli. Ya da çiçeklerin özel kutulu olanları tercih edilebilir, kutularda çiçeklerden oluşturulmuş isim baş harfleri kullanılabilir bu da etkileyici olacaktır. 





Diğer Yazılarımız